Krzysztof Kasprzak glödde när Masarna vann premiären mot Eskilstuna Smederna 47 – 43. Men en stor del av förklaringen bakom mastriumfen fanns också i depån. Sexfaldige världsmästaren Tony Rickardsson stöttade upp lagledningen – och hans blotta närvaro höjde nog adrenalinet i gruppen.

– Helt klart var det så. Tony betydde mycket. Han pratade med oss allihop innan matchen och gav oss tips, bekräftade masföraren Kim Nilsson.
Och den som levererade allra bäst var Krzyszof Kasprzak, som kommer från en becksvart fjolårssäsong, men som under gårdagskvällen återuppstod för den svenska publiken som den världsförare han var 2014 när han tog VM-silver.
Kasprzak tog full pott, 17+1 poäng, runt Eskilstunaovalen och inte ens hemmastjärnan Grigory Laguta kunde få stopp på den snabbe polacken.
– Jag vill tillbaka till den form jag var i 2014. Men jag kommer enbart att satsa på mina klubblag framöver, som det känns nu är inte GP något för mig, säger Krzysztof Kasprzak.
Tony Rickardssons blev en injektion för Masarna. Det var koncentrerat och laddat på alla håll. Hans blotta närvaro ingav respekt i både hemma- och bortadepå.
– Jag ville hjälpa till med det jag kan när jag hade möjlighet, och jag tycker grabbarna stod för en riktigt bra prestation. Det var kul att se. Men jag är inte speciellt överraskad att Kasprzak åkte så bra som han gjorde, han har stor potential, säger Tony Rickardsson.
Stefan Bäckström, lagledare i Masarna, var glad över vinst och Rickardssons hjälp.
– En härlig laginsats av killarna. Det är många som inte har trott på oss, så därför känns det skönt att visa vad vi kan, jublade Bäckström.
– Att Tony är med är givetvis kul och nyttigt för oss, han och jag har känt varandra sedan länge och när han har tid och möjlighet kommer han att hjälpa till. Det sätter vi stort värde på, fortsätter Bäckström.