Hammarbys vice ordförande Tommy Cederlund rapporterar om ett medlemsmöte i positiva ordalag under tisdagskvällen. Ett 30-tal medlemmar hade sökt sig till klubbstugan vid Gubbängen. Nu ska ett extrainsatt styrelsemöte på torsdag definitivt besluta om klubbens medverkan i allsvenskan 2014.
– Ambitionen är att köra och ett lag håller på att sättas ihop. Det vi ska avgöra på torsdag är om vi ska driva vidare i bolagsform eller föreningsform. Bolaget som tidigare drivit speedwaylaget har dragits med stora skulder. Vi måste ha total kontroll över ekonomin, säger Tommy Cederlund. 

Det Hammarby som kommer till start 2014 har dragit ned kostnaderna ordentligt, och inriktningen är att bygga en trupp för framtiden. Någon omedelbar elitseriecomeback finns inte i planeringen.
– Nu gäller det att sätta ihop ett lag som uppträder snyggt och prydligt och ger allt på banan, det är det väsentliga. Det går inte att bli sämre än förra året. Men vår tanke är en föryngringsprocess, säger Tommy Cederlund.
Robert Markenfelt är utnämnd till ny sportansvarig och det är han som leder lagbygget tillsammans med Pia Arvidsson (tidigare Hjerne), Tommy Cederlund och viss extern hjälp. Av de förare som fanns i Hammarbys tidigare planer, innan Fredrik Edbergs avhopp, lär inte klubben gå vidare med varken Tomasz Chrzanowski eller Adam Skornicki. Kanske fler. Prioritet är att få Magnus Zetterström och Linus Eklöf att haka på laget till 2014.
– Vi måste jobba fort, och vårt lagbygge styrs mycket av hur Magnus Zetterström ställer sig till det förslag han får. Sedan förs diskussioner med flera förare, och det är också många som har hört av sig till oss. Men allt styrs av snitt och den budget vi har satt, och som vi kommer att hålla oss till. Sedan har vi ställt hoppet till SSI att få anstånd med lagbygget, efter det strul som varit, om vi inte hinner klart till lördag kväll, säger Robert Markenfelt.
På lagledarsidan hoppas Markenfelt att rutinerade Rholand Jensen tar sig an uppgiften, med förre föraren Freddie Eriksson och Markenfelt själv som assisterande.