Favoriterna har kommit och gått med åren, men det är ingen överdrift att påstå att Poole Pirates har ett extra gott öga till svenska förare. Det räcker med att nämna Tony Rickardsson och Magnus Zetterström för att klubbens supportrar ska få något saligt i blicken.
Traditionen verkar dessutom fortsätta.
Poole har skaffat en ny svensk gunstling. I kväll var unge Dennis Andersson, 19, en av de stora regissörerna när Poole bortaslog nykomlingen Birmingham med 48–42 i ligapremiären.

Dennis Andersson
Ikväll körde Poole sin första match i årets upplaga av Elite League. Det blev succé direkt för lagets nye svensk Dennis Andersson. Foto: POOLE PIRATES

Andersson tog 10+3 på sex heat i sitt livs allra första match i Englands toppdivision. Fjolårets junioreuropamästare fick kröna aftonen på Perry Barr stadium med att avgöra mötet för gott ihop med australiensaren Jason Doyle. Tillsammans ordnade duon en femetta i drabbningens näst sista heat – mot Daniel King och Dakota North – och säkrade ett ointagligt försprång på sex poäng.
Jason Doyle var utan tvekan matchens store gigant. Eftersom Poole Pirates promotor Matt Ford inte orkade invänta polacken Rafal Dobruckis medverkan, på grund av alla förvecklingar runt de nya kritiserade ljuddämparna, valde han istället att erbjuda Doyle en plats i laget.
Man kan lugnt påstå att 25-åringen tog tillvara på den möjligheten. Han tappade endast två poäng i hela matchen (12+1) och rundade bland annat hemmalagets Daniel Nermark i det sjunde heatet. Det var premiärens första och kanske också bästa omkörning under hela kvällen.
– Det gick mycket bra. Framför allt hade jag bra starter. Då blir allting mycket enklare, tyckte Jason.
Dennis var minst lika nöjd och belåten. Nu fick Poole en flygande start på säsongen med tre poäng direkt på bortabana.
– Jag hade problem i början att hitta fäste, men det gick bättre och bättre. Det här var första gången jag körde i Birmingham. Jag är glad att jag tog så mycket poäng, resonerade det blågula utropstecknet.
Förhandssnacket har gått på sydkusten om att fjolårets ligafinalist gjort ett fynd i det svenska nyförvärvet. Efter den här starka ligadebuten kommer förväntningarna knappast minska, men Krylbosonen stod stadig med fötterna på marken trots alla lovord.
– Jag tänker inte så mycket. Jag behåller målen jag haft från början. Jag är nöjd om jag lyckas bra hemma och kan ta en del poäng borta och lära mig banorna på samma gång, resonerade han blygsamt.