För första gången sedan Darcy Ward förlamades i en mycket svår krasch förra året, besöker han nu en europeisk GP-tävling. Detta sker i Målilla den 13 augusti. Dessutom kommer han att besöka motorcykelmuseet MX World Collection i Vimmerby där den motorcykel han körde vid olyckstillfället finns uppställd.

Det är snart tio månader sedan den hemska kraschen i Polen, där Darcy Ward skadade sig så svårt att han blev förlamad från bröstkorgen och nedåt.
Strax efter olyckan vistades Darcy Ward först i England, men har under de senaste månaderna varit hemma i Australien, där han jobbar hårt med sin rehabilitering vid ett rehabcenter på Guldkusten.
Ward har inte besökt något Grand Prix i Europa efter den svåra kraschen, men i sommar är det dags när han kommer till Målilla. Samma klubb han körde för under två säsonger i Sverige. Men huvudanledningen att han kommer till Sverige är att besöka motorcykelmuseet MX World Collection i Vimmerby. Där finns bland den motorcykel han körde vid olyckstillfället, hans dräkt och mycket annat i en monter.
– Darcy vill verkligen komma hit och se utställningen. Då passade det utmärkt att förlägga hans besök i samband med GP-tävlingen i Målilla. Tillsammans med huvudsponsorn Monster, som supportrar Darcy med resan, kommer vi också arrangera en stor fest kvällen innan GP-tävlingen, säger Magnus Frodig, ägare till MX World Collection i Vimmerby.
Förutom speedwayfans kommer även flertalet förare i årets GP-serie att finnas med på GP-festen. Tai Woffinden, Chris Holder, Greg Hancock och Maciej Janowski är också på plats. Lika med topp fyra i nuläget i årets GP-serie.
Att Darcy Ward kommer till Vimmerby är speciellt för Magnus Frodig, som köpte hans cykel efter olyckan.
– Jag är väldigt tudelad till Darcys monter. Dels finns det ju en stor tragedi i det hela, men samtidigt var det Darcy själv som ville att hans motorcykel skulle placeras här. Alla pengar som jag har betalat för hojen och de övriga grejerna har oavkortat gått till Darcys rehabiliterignsfond. Det är hedrande, både att få förtroendet att ha hans saker här och att han besöker oss, säger Magnus Frodig till Vimmerby Tidning.