Vargarna – Dackarna blev en riktig nattmanglare. Vid cirka 22.40 styrde Dackarnas Darcy Ward hem kvällens sista heatseger, vilket betydde Dacke-seger med 46-43. 

Dackarna satte i och med segern press på Piraterna och Västervik i kampen om seriesegern och tabellens två första platser, som innebär en direktplats i semifinalen.
Matchen i Norrköping var tät och växlade fram och tillbaka i poängövertag, dock oftast med knappt övertag för hemmalaget. Dackarna fick dock sista ordet, främst tack vare speedwayartisten Darcy Ward. Förutom en enpoängare i sitt första heat så körde australiensaren full pott runt Norrköpingsovalen. Hans mest spektakulära heatseger togs i heat tolv då han rundade Nicki Pedersen strax före mållinjen.
I heat 14 hade Ward och Michael Jepsen Jensen en duell med hemmalagets Peter Kildemand och Nicki Pedersen. Ut på andra varvet fick Kildemand stopp i ledning, och de båda Dacke-förarna kunde passera till heatövervikt med 5-1. Och i matchens sista heat var det Ward som fixade poängen som krävdes för att säkra segern. I Dackelaget imponerade även Dennis Andersson (bilden) med 14 inkörda poäng.
Bonuspoängen stannade dock i Norrköping, och kan bli ytterst viktig inför de två avslutande omgångarna där Vargarna är indraget i både slutspels- och nedflyttningsstriden.
I övriga matcher vann Västervik smålandsderbyt mot Elit Vetlanda med 48-42 sedan Peter Ljung och Troy Batchelor avgjort för hemmalaget i matchens sista heat. Därmed har Elit Vetlanda fortfarande ingen bortaseger under den här säsongen.
Piraterna och Indianerna verkar vara oskiljaktiga den här säsongen. Kvällens möte i Motala slutade 45-45, och eftersom vårmötet i Kumla hade samma siffror krävdes omkörning om bonuspoängen. Den vann Indianerna, då Niels-Kristian Iversen besegrade Greg Hancock.
Kvällens fjärde match mellan Hammarby och Ikaros Smederna ställdes in tidigt på grund av regn, och nytt datum spikades till den 12 augusti.
I tabellen är det det kamp om seriesegern mellan främst Piraterna (20), Västervik (19) och Dackarna (18).  Men även kring bottenstrecken är det intressant. Ikaros Smederna och Elit Vetlanda står på samma poäng, men då har Smederna en match mindre körd. Vargarna skuggar där bakom på tio poäng. Hammarby är illa ute som jumbo, men kan ännu inte sågas av helt, då laget har tre matcher kvar att köra.