Det blir två Grand Prix i Sverige 2014. Och det står mellan en fortsättning på Ullevi i Göteborg eller en comeback i Målilla. Det kan även bli så att de båda orterna alternerar som tävlingsvärdar på ett längre kontrakt. Paul Bellamy, vd för GP-arrangören Benfield Sports International (BSI), berättar för Race att besked i frågan kommer inom några veckor.

Som Race skrivit tidigare är Målilla aktuella att återinträda som Grand Prix-värd, om det inte blir en fortsättning för Ullevi.
– Ingenting är klart hur det kommer se ut. Det enda som är helt klart att det blir två Grand Prix i Sverige 2014. Sverige är en mycket bra marknad för oss. Både Göteborg och Målilla är två mycket bra värdar. Det kan bli ett kortare eller flerårigt kontrakt för någon av orterna, men det finns även diskussioner om att de ska alternera vartannat år i ett avtal, säger Paul Bellamy.
Han meddelar också att diskussioner även har förts med Smederna i Eskilstuna i ett annat ärende tidigare, där han antyder att det kan handla om lag-VM.
– Eskilstuna finns alltid med i våra tankar, och har en väldigt bra arena för speedway, där vi tidigare kört flera fina GP-tävlingar, säger Paul Bellamy.
Bellamy berättar också att det kommer bli 12 GP-tävlingar 2014, precis som under 2013, och i dagsläget återstår det tre hål att fylla i tävlingskalendern.