Hans Andersen var ute på en ödesdiger löprunda i tisdags kväll. Den fyrfaldige GP-vinnaren sprang rakt på en rot och trillade så illa att han bröt höger fotled.

Hans Andersen
Hans Andersen har brutit höger fotled efter ett fall i löparspåret. Hans blir i värsta fall borta i två månader. Foto: EDDIE GARVEY

30-åringen åkte omedelbart in till Universitetssjukhuset i Odense, men fick lämna detsamma efter några timmar. Det fanns ingen möjlighet till någon akutinsats. Dackarnas trotjänare får istället vänta till annandag påsk innan han blir opererad. Läkarna har förklarat att det brutna benet måste fixeras med både skruvar och spik.
Tyvärr lär det olyckliga fotledsbrottet hålla honom borta en lång tid.
– Jag kommer inte att få stödja på foten på fyra-fem veckor, berättar Hans bedrövat för Fyns Stiftstidendes nätupplaga fyens.dk.
Längden på konvalescensen innebär att dansken tvingas utkämpa en nervös kamp mot tiden. Hans stora mål för säsongen är att ta tillbaka sin förlorade Grand Prix-plats. Nu blir det en verklig utmaning att hinna bli återställd till kvalet som avgörs under senare delen av juni.
Skadan ödelägger också tills vidare Andersens ligaåtagande. Fynbon åker för Dackarna, Gorzow och Coventry. Framför allt blir hans bortavaro ett dråpslag för Coventry där han är nummer ett i laguppställningen och det givna ankaret.
– Det här är ett rejält slag för oss, erkänner mästarnas lagledare Alun Rossiter.
– Men vi vet inte hur allvarligt det är förrän operationen är gjord. Först då får vi ett klarare besked om hur länge Hans förmodas bli borta. Tills vidare får vi försöka täcka upp för honom med gästförare. Eftersom han är vår nummer etta finns den möjligheten.
Coventry möter Peterborough i morgon långfredag. Rossiter har ingen tid att spilla i jakten på en temporär gästförare. Eftersom det är en av årets mest hektiska ligadagar blir det tufft att hitta en förare som är ledig.
– Efter påsk har vi dock ett uppehåll tills vår nästa match och det ger oss utrymme att se över våra alternativ, framhåller Alun.
Skadebeskedet från Danmark ställer till det även för Dackarna.
– Eftersom Hans blir borta så länge måste vi titta på en lösning att plocka in en tillfällig ersättare under tiden, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson till tidningen Barometern.