Sverige fick lämna ifrån sig världsmästartiteln i kvällens Lag-VM-final i Manchester. Polen tog istället guld med Storbritannien som tvåa och de blå-gula på bronsplats.
– Vi är inte tillräckligt bra tyvärr, men det är en tuff tävling, och så knäckt är jag inte, säger svenske förbundskaptenen Morgan Andersson.

Målet var att försvara guldet, och Sverige öppnade finalen fantastiskt bra, och körde in tio av tolv poäng under tävlingens första fyra heat, efter bland annat två läckra och våghalsiga styrningar av Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren. Dessutom tog Antonio Lindbäck en blixtrande heatseger och Peter Ljung en stabil tvåpoängare.
Men efter andra omgången rann tävlingen ur Sveriges händer. Tredje omgången var en katastrof för svensk del, med endast tre inkörda poäng.
– Vi är inte riktigt med i ändringarna av inställningarna när banan ändrar karaktär. Polen hittar det i andra omgången och britterna i slutet, men vi får inte riktigt till det och gör lite misstag som blir avgörande, det är väldigt små marginaler i den här sporten, säger Morgan Andersson.
Men Fredrik Lindgrens heatseger i det 13:e heatet blev Sveriges sista i tävlingen. Polen tog över showen och avslutade med tre heatsegrar i de fyra sista heaten.
Storbritannien tog något överraskande hand om silvret, där Tai Woffinden körde hem 19 poäng, varav en lyckad jokerstyrning i heat tolv.
– Man måste ha lite flyt också, det här utvecklade sig inte som vi hade hoppats på, så som det gjorde i Danmark förra året. Men vi var bara tre poäng bakom efter 16 heat, säger Morgan Andersson.
Resultat:
1. Polen 39 
Bartosz Zmarzlik 11, Patryk Dudek 10, Piotr Pawlicki 10, Krzysztof Kasprzak 8.
2. Storbritannien 32  
Tai Woffinden 19, Danny King 5, Craig Cook 5, Robert Lambert 3.
3. Sverige 30 
Fredrik Lindgren 10, Andreas Jonsson 8, Antonio Lindbäck 6, Peter Ljung 6.
4. Australien 22 
Chris Holder 10, Jason Doyle 7, Sam Masters 5, Josh Grajczonek 0.