Senast klockan 12.00 i dag måste åklagare Jenny Granqvist besluta om hon ska begära Antonio Lindbäck häktad för det allvarliga brott han står anklagad för.

Lindbäck har hittills förhörts två gånger, och hans försvarare advokat Åke Broné är nöjd med förhörens utgång.
– Det jag kan säga är att han har svarat bra och adekvat på frågorna som ställts under de två förhören, och som jag har uppfattat det har han lämnat bra förklaringar på de frågor som förhörsledarna ställt, säger Åke Broné och fortsätter:
– Det är svårt att sia om vad som kommer att hända, jag har varit med så länge att jag vet vad som kan hända. Men som jag ser på det måste åklagaren ha något, som vi inte känner till, för att gå hela vägen ut och väcka åtal, säger han.
Om Antonio Lindbäck häktas kan det ske på två sätt. Antingen som skäligen misstänkt, som misstankegraden är nu, och då måste den tilltalade släppas på fri fot inom en vecka om inte ytterligare bevisning kommer in som stärker åklagarens underlag. Höjs misstankegraden till sannolika skäl blir det obligatorisk häktning. Släpps Antonio Lindbäck på fri fot, kan utredningen ändå fortsätta.
– Min förhoppning är att det inte blir en häktningsförhandling, men normalt sett blir det häktning när det gäller brottsanklagelser av den här typen, säger Åke Broné.
Åke Broné är mycket kritisk till polisens och åklagaren Jenny Granqvist agerande i samband med gripandet av Antonio Lindbäck, där han greps efter elitseriematchen mot Lejonen.
– Det gör mig väldigt upprörd och det var otroligt oprofessionellt. Den här gärningen påstås ha ägt rum den 23 februari. Då dröjer det ända till maj förrän man gör tillslaget. Istället för att åka hem till Antonios hem i Krylbo, gör man det på allmän plats. Jag har 42 år i yrket, och har aldrig varit med om maken. Blir det häktningsförhandling kommer jag att ställa åklagaren mot väggen, säger Åke Broné.