En av speedwayårets höjdpunkter är finalen i lag-VM (World Cup) som alltid avgörs mitt i semestertider.
Nästa år (2012) arrangeras det här mästerskapet i Målilla.
Det är dessutom klart att Målilla Motorklubb arrangerar Skandinaviens GP för åttonde gången, detta sedan klubben tecknat ett nytt ettårsavtal med rättighetsinnehavaren BSI Speedway.

Det som allmänt kallas för lag-VM-veckan bär det officiella namnet FIM Speedway World Cup och är en tävling som har blivit en succé. Under en vecka mitt i sommaren står speedwayvärlden stilla, inga ligamatcher eller andra tävlingar körs. Allt fokus är riktat mot World Cup och vilken nation som ska ta hem den prestigefyllda världsmästartiteln för lag och därmed få en inteckning i Ove Fundin Trophy.
2012 kommer all denna uppmärksamhet riktas mot Målilla där både race off och final kommer att äga rum någon gång under juli månad.
– Det är en ära för oss att för första gången i Sverige få arrangera race off och final i Speedway World Cup, säger Ove Johansson, ordförande i Målilla Motorklubb.
Att det blir just Målilla som får arrangemanget förklarar BSI Speedways verkställande direktör Paul Bellamy så här:
– Vi har tittat på flera arenor, men Målilla med den anläggningen, organisation och den fantastiska speedway vi bjudits på där tidigare gör att de förtjänar dessa tävlingar.
Det blir även Grand Prix-speedway på G&B Arena nästa år. Klubben har skrivit ett ettårsavtal med BSI Speedway vilket betyder att det kommer att köras en GP-deltävling i Målilla för åttonde gången i rad sedan premiären 2005.
– Det kommer att bli ett stort år för Målilla Motorklubb med dess två stora arrangemang. Visst är det roligt att det blir ett åttonde GP i Målilla. Att detta avtal nu är i hamn är inget annat än ett intyg på att tidigare arrangemang fungerat nästintill perfekt och det till största delen tack vare alla de funktionärer som jobbar i föreningen på alla områden, framhåller Ove Johansson.