Andreas Jonsson har fått en fin start på GP-säsongen. När årets andra deltävling avgjordes i Tammerfors slutade han på tredje plats efter tvåan Tai Woffinden och segrande Nicki Pedersen.
– Det känns väldigt bra, jag tror aldrig att jag har varit så här högt upp efter de två första GP-tävlingarna, säger Andreas Jonsson till Race.

Med premiärdebaclet i Warszawa färskt i minne så var det många som ruskade på huvudet även åt racingen i Tammerfors. Banan var svåråkt, gropig och gav inte förutsättningar för bra racing, även att arrangörerna byggt om banan sedan premiäråret 2014.
– Det är under all kritik tyvärr. Det är ju VM-serien, och då ska det vara bättre förutsättningar. Men sedan tycker man synd om banpersonalen också. De sliter och sliter, och de gör ju inte nån dålig bana med flit, säger Andreas Jonsson.
Men i en serie fylld av temporära banor, omtyckta eller ej, gäller det att klara av dessa förutsättningar också. Andreas Jonsson tog sig till semifinal på nio poäng efter en viktig heatsegar i den femte och avslutande grundomgången.
I semifinalen hängde han på startsnabbe Tai Woffinden till final, och såg till att Jason Doyle och Greg Hancock kunde gå och klä om.I den andra semifinalen tog sig Nicki Pedersen och Jaroslaw Hampel vidare efter att ha eliminerat Krzysztof Kasprzak och Michael Jepsen Jensen.Andreas Jonsson fick den tredje och vita banan även i finalen, och lyckades klämma sig förbi gulhuvade Jaroslaw Hampel i utgången av startkurvan. Men han hade inte riktigt fart för att ta sig förbi Tai Woffinden, som i sin tur hade någon cykellängd upp till den flyende Nicki Pedersen.
Den 37-årige dansken höll sin ledning och tog sin första delseger i GP-serien sedan Gorican 2012. Bakom Pedersen höll Woffinden och Jonsson sina positioner, även om svensken tog in på britten på sista varvet.Totalt efter två deltävlingar så toppar dock Tai Woffinden på 22 inkörda poäng. Andreas Jonsson delar fjärdeplatsen med Matej Zagar på 15 poäng.
– Jag är nöjd med att jag kunde ta så mycket poäng. Sedan finns det saker som jag vill förbättra. Jag är inte riktigt nöjd med hur maskinerna gick och jag är inte nöjd med mina starter. Jag vet att jag kan starta bättre, men jag tror det handlar lite om brejket som jag haft, säger Andreas Jonsson och syftar på sin knäskada.
En knäskada som hållit honom borta från speedwaybanorna i närmare en månad, och som gjorde sig påmind på fredagens träning i Tammerfors.
– Jag vred till det lite då, och det svullnade upp lite inatt, men just nu känns det bra. Jag är noga med att kyla ned det hela tiden, säger Andreas Jonsson, innan han satte kurs mot nästa tävling, i polska Wroclaw under morgondagen.
Den andre svensken i tävlingen, Tomas H Jonasson inledde lovande med fyra poäng på två heat (två+två), men bröt tävlingen efter en vurpa i den tredje omgången. En tidig information säger att Jonasson vred till ena knät, och nu väntar magnetröntgen för Vetlandasonens del.
Nästa GP-tävling körs på den beprövade GP-banan i tjeckiska Prag nästa lördag. Till både förares och fans stora lycka. På en bana som inte många gillar normalt sett. Ska tilläggas.