Youth–världsmästaren Albin Norrbin har skrivit på ett 1-årskontrakt med italienska Fantic Motor. Det kommer se svensken stanna i samma team, Fantic D’Arpa Racing, men byta hoj och klass. Till 2022 väntar den nya XE 300 2T i JVM. 

Ja, det är nu klart att Albin Norrbin kommer köra Fantic också nästa säsong. 21–åringen har i år tillhört Fantic D’Arpa Racing i EnduroGP och kunde där köra hem Sveriges första VM–guld sedan 2015, när han var överlägsen i Youth–klassen. Efter att ha skrivit nytt kontrakt med Fantic Motor kommer Norrbin också stanna kvar i samma team över 2022.

I samband med VM–finalen i Frankrike, där Norrbin redan säkrat sitt guld, pratade han med tidningen om nästa säsong och sa då att det ultimata hade varit att få ett kontrakt att köra en 300 2-takt i JVM. Och det är precis vad han nu kommer att göra. Tillsammans med teamet kommer han nämligen att introducera den helt nya XE 300 2T under nästa år, på vilken han kommer ta plats i VM’s Junior2-klass.

Fantic D’Arpa Racing har förutom Norrbin också kunnat presentera ytterligare två förare till 2022. Och i ett av fallen handlar det om en av världens snabbaste enduroförare. I alla fall har han varit det. Australiensaren Daniel Milner kommer äntligen till Europa för en VM–satsning och landar alltså då hos Fantic. Också Milner kommer att köra en för märket helt ny hoj – XEF 450, på vilken han tar plats i E2.

Den tredje föraren som presenterats i teamet är finländaren Pyry Juupaluoma, som kommer att köra en 125:a i Youth och försöka försvara teamets titel efter Norrbins guld i år. 

Fotnot: Läs mer om Albin Norrbins tankar inför 2022 i nästa nummer av tidningen.