Från och med nästa säsong kommer Monster Energy AMA Supercross Championship inte längre att vara officiellt VM i supercross. Samarbetet mellan Feld och AMA tog slut tidigare under året. Nu har det internationella förbundet hittat en ny promotor att ansvara för disciplinens världsmästerskap – australiska SX Global. 

För första gången någonsin kommer en australisk promotor att driva ett världsmästerskap under FIM–flagg, det står klart efter att SX Global skrivit ett 10–årskontrakt med det internationella förbundet att köra FIM Supercross World Championship. Exakt hur mästerskapet kommer att se ut är dock inte klart. Men man säger i alla fall att det kommer köras redan under 2022, dessutom globalt.

– Det har varit en hejdundrande resa under de senaste fem månaderna, för att sammanföra vårt team med några av de mest erfarna personerna inom alla aspekter av motorsport. Ett team som tillsammans ska sätta fokus på supercrossen och dess globala expansion, sa Tony Cochrane, president på SX Global.
– Vi skulle vilja tacka FIM för att de stöttat vår vision och plan fullt ut, och särskilt president Jorge Viegas som visat ett stort ledarskap för att ro det här i hamn under väldigt kort om tid. Fans i så många olika länder har längtat efter supercross i världsklass och det är en speciell dag för dem. Och i slutet av dagen handlar allt om fansen.

FIM’s Jorge Viegas var förstås också nöjd över att ha hittat en ny promotor, efter att samarbetet med amerikanska Feld och AMA tog slut tidigare i år.

– Efter ett nära samarbete mellan FIM, Feld Entertainment och AMA under de senaste två decennierna, som burit mycket frukt, är det nu dags att starta en ny resa för att säkerställa en ljus framtid för supercrossen. Vi tror att SX Global har vad som krävs för att få FIM Supercross World Championship att växa och synas mer, och skapa en förstklassig serie, sa Viegas.

Avslutningsvis meddelade FIM och SX Global att ytterligare detaljer om FIM Supercross World Championship kommer presenteras under januari. Så länge kan ni kika in på VM–seriens nya hemsida