Svemos Elitgrupp i enduro kunde under tisdagen presentera trupperna till höstens International Six Days of Enduro. Och det stora utropstecknet är att Isak Gifting tar en plats i Trophy-laget, som faktiskt består av fyra landslagsdebutanter. 

Foto: JK Racing Yamaha

Ja, Endurosektionens elitgrupp kunde under dagen presentera de svenska landslag som till hösten ska försvara de blågula färgerna på Six Days i Spanien. Och när det kommer till herrlagen läggs krutet på juniorsidan. 

Max Ahlin, Albin Norrbin och Axel Semb får nämligen möjlighet att revanschera sig från fjolårets snöpliga nederlag, när man tappade ett i princip redan klart guld på crossbanan. Trion är utan tvekan den starkaste det svenska landslaget kan mönstra. 

Mer överraskande för många är nog Trophy-laget, där både Mikael Persson och Albin Elowson saknas. Istället skickar man fyra landslagsdebutanter i Nisse Bengtsson, Gustav Mähler, Arvid Modin och, det stora utropstecknet, Isak Gifting. VM–föraren i motocross har förutom Gotland Grand National i princip bara kört en enda endurotävling tidigare, SM–avslutningen i Enköping för ett gäng år sedan. 

Det svenska laget i Womens Trophy leds av erfarna Emelie Karlsson, tillbaka i svensk landslagströja efter att ha kört för Australien under 2022. Hon får sällskap av Linnéa Åkesson och debutanten Hedvig Malm. 

Six Days avgörs den 14 till 19 oktober i spanska Silleda.

Fotnot: Vi återkommer med mer kring uttagningen i separata artiklar