Årets femte nummer av Race Magazine finns nu att läsa för prenumeranter i appen och här på racemagazine.se. I brevlådan väntas tidningen landa under morgondagen. 

Som prenumerant på Race Magazine har du chansen att gå in för halva priset på nästa deltävling av MXSM, i Tibro. Det enda du behöver göra är att ha med dig senaste numret att visa upp i entrén. Prenumeranter har också i det senaste numret möjlighet att vinna boken I motocrosslegenders spår. I tidningen finns nämligen den andra delen av utdraget från Bo–Ingvar Svenssons bok som handlar om Motocross of Nations på Knutstorp 1958, och vars första del vi publicerade i den förra tidningen.

Förutom det då? Ja, vi har såklart varit på SM–tävlingar runt om i landet. I MXSM besökte vi såväl Uddevalla som Helsingborg, och i Knobby Swedish Enduro Championship var det dubbeltävling i Vimmerby som gällde. En stenig sådan. Självklart summerar vi också övriga nationella mästerskapsserier i motocross och enduro.

Vi har också varit i Portugal, på EnduroGP, och där snackat med de tretton svenska förare som i år satsar på full VM–säsong. Fler tävlingsreportage? Ja, Falköpings MK bjöd på premiären av SCCS och Race var förstås på plats. Vi kikar också på starten av trial–SM, där tre deltävlingar redan hunnit körts, samt hur det går i Bauhausligan och SpeedwayGP.

Vid sidan om tävlingarna då? Ja, vi försöker ro i hamn soppan med den avsatta förbundskaptenen Calle Bjerkert och fortsätter söka svar på vad som egentligen låg bakom beslutet. Vi kikar också närmare på nya årsmodeller cross–, och endurohojar från såväl KTM som Husqvarna och Sherco. Dessutom har vi träffat Sandra Karlsson, för att kolla vad hon gör när elitsatsningen nu är avslutad, och Airmousse’s grundare Pierre Ferm, för att höra hur det kom sig att han drog igång succén för sex år sedan.

Allt det och lite till kan ni som är prenumeranter alltså läsa om i nya numret av Race Magazine. Och det bästa är att ni som inte är prenumeranter faktiskt också kan göra det om bara några minuter – köp en prenumeration här för 59 kronor, så har ni tillgång till såväl det nya numret, som vårt arkiv och allt inlåst material på hemsidan.