Det återstår fortfarande två deltävlingar av årets serie. Men redan nu har den portugisiska promotorn Prime Stadium kunnat presentera en preliminär VM–kalender för 2024. Som det ser ut nu blir det ingen svensk deltävling. 

Årets VM–serie i enduro är fem deltävlingar lång hittills och avgörande i Portugal, med dubbla tävlingshelger, väntar den 29 september till 1 oktober och 6 oktober till 8 oktober. Där kommer såväl Micke Persson, i Enduro 3-klassen, som Albin Norrbin, i JVM, fightas om titlar. Ytterligare ett gäng svenskar har möjlighet att köra till sig medaljer i VM–serien. 

Och redan nu kan VM–förarna i enduro börja planera säsongen 2024. Promotorn Prime Stadium kunde nämligen under torsdagen presentera en preliminär kalender för nästa år. 

Som det ser ut nu inleder man i Spanien den 5–7 april innan den andra rundan följer i Portugal helgen efter, den 12–14 april. Fyra veckor senare är VM tillbaka i Rumänien för första gången sedan 2013, med deltävling nummer tre den 10–12 maj.

Italien väntar därefter, under midsommarhelgen den 21–23 juni, innan Slovakien kör den femte deltävlingen den 12–14 juli. Deltävling nummer sex står fortfarande som ”to be announced” men datumen är planerade till den 26–28 juli.

Den 2–4 augusti återvänder enduro–VM till klassisk mark i Wales, Storbritannien, för första gången sedan 2008. Finalen planeras sedan köras i Frankrike, den 13–15 september.