Tidigare i veckan blev det till slut officiellt. Den italienska delen av Red Bull KTM Factory Team kommer från och med nästa säsong att tävla i GasGas-kostym. Claudio de Carlis gäng består 2022 av Jorge Prado på 450, samt Mattia Guadagnini och Simon Langenfelder på 250. 

Ja, ryktena om hur KTM, Husqvarna och GasGas till nästa år kommer att bygga om sina officiella fabriksteam i MXGP har varit igång sedan lång tid tillbaka. Men det enda officiella som kommit ut tidigare är väl egentligen att finska IceOne Racing inte längre kommer att köra Husqvarnas team i 450–klassen.

Under tisdagen kom i alla fall till slut ett pressmeddelande från GasGas, som presenterade nya Red Bull GasGas Factory Racing. Och det handlar om gamla Red Bull KTM Factory Racing, den italienska delen som leds av Claudio de Carli, som nu alltså bytt orange kostym mot röd.

Kvar i teamet sedan förra året är spanjoren Jorge Prado och italienaren Mattia Guadagnini, dessutom tillkommer tysken Simon Langenfelder – som alltså blir kvar på samma märke men byter team från Diga Procross. Diga, Isak Giftings tidigare team, sägs till 2022 istället bli ett supportteam till KTM som kommer att mönstra Thomas Kjer Olsen och Liam Everts. Där har dock inte kommit något officiellt ännu. Inte heller vad som händer med Standing Construct, som kört GasGas’s fabriksteam i stora klassen i år. Men det troliga är att de tar över Husqvarnas 450–team.

– Det är ett spännande steg och en stor ära att leda GasGas i MXGP nästa säsong. Med de förare vi har, Jorge, Mattia och Simon, är jag övertygad om att vi kan vara med och utmana om såväl MXGP–, som MX2–titeln under 2022. Bara lite drygt två månader återstår innan det är dags för premiären och vi ligger redan före i tidsplanen, för att vara redo för Storbritannien. Vi har tre riktigt talangfulla förare och ur ett tekniskt perspektiv så vet jag att vi har det bästa materialet som finns. Det är en nystart och teamet längtar efter att få dra igång nästa säsong i ny kostym, sa team manager Claudio de Carli i ett pressmeddelande.