Bara några dagar efter Motocross of Nations kunde Infront Moto Racing presentera en första, preliminär, kalender för 2024. Sveriges GP i Uddevalla kommer att köras den 10–11 augusti och totalt ska 20 tävlingar genomföra, plus lag–VM.

VM–säsongen i motocross 2024 kommer likt i år att inledas i Argentina, datum för premiären är satt till den 9–10 mars.

Två veckor senare är det europeisk premiär och dessutom premiär för EMX125 och EMX250, men någon plats för tävlingen finns ännu inte.

VM-serien drar sedan vidare till Italien för tävlingar på Sardinien och i Trentino under april. I maj kör man i Portugal, Spanien och Frankrike, och i juni i Tyskland, Lettland och en ännu inte namngiven plats.

MXGP lämnar därefter Europa för dubbla tävlingar i Indonesien, i månadsskiftet juni och juli, innan man är tillbaka för Loket i Tjeckien och Lommel i Belgien.

Den 10–11 augusti är det dags för Sveriges GP i Uddevalla, med EM–klasserna 125 och 250 förutom VM, och därefter följer Nederländerna och Schweiz i samma månad.

I september avslutas säsongen med tävlingar i Turkiet, en ännu inte namngiven tävling och finalen i Italien, på en ännu inte namngiven bana.

Därefter återstår bara Motocross of Nations, som den 5–6 oktober körs på Matterley Basin i södra Storbritannien.