Förändringar har redan tvingats göras i kalendern för 2023 års Knobby Swedish Enduro Championship. Det blir nämligen inga tävlingar hos FMCK Malmö på Revingehed under juni. Länsstyrelsen stoppar arrangemanget. 

FMCK Malmö såg ut att återkomma som arrangör i Knobby Swedish Enduro Championship till årets säsong och förutom en tävling i stora SM skulle man också köra USM. Men tyvärr blir det ingen SM–tävling på Revingehed i år. Under slutet av förra året kom beskedet från SM–samordnare Marcus Frändén att tävlingshelgen var inställd.

– Tyvärr fick vi en tråkig julklapp när FMCK Malmö har blivit tvungen att ställa in sin SM–helg i början av juni på grund av att man ej får beviljat tillstånd från Länstyrelsen på tävlingsområdet. Klubben har ett tillstånd för träning och mindre tävlingar med kommunen men måste nu ta ett omtag med hela tillståndsbiten och hoppas komma tillbaka 2024, skrev han på seriens hemsida och fortsatte:
– Vi beklagar såklart detta men det är bara att acceptera. SM kommer i dagsläget ej ersättas då vi trots allt har åtta deltävlingar kvar i den serien.

Däremot blir det en ersättningstävling för USM, vilket Frändén kunde berätta någon vecka senare. Finspång MS kör igen, precis som de gjort under många år nu, och datum är satt till den 6 maj.

– Tävlingen kommer köras med ett annorlunda upplägg, med endast ett SP som kommer vara cirka 25 minuter långt för de snabbaste. Därefter service och omstart på nytt varv, på bestämt klockslag. Antal varv per klass specificeras närmare i TR, skrev han och fortsatte:
– På söndagen körs sedan Sandracet, som går tillbaka till ett varvlopp i form av lagtävling – där det även kommer finnas en dakarklass för den som önskar köra själv.