Premiären av det Spanska mästerskapet kördes i lördags och såg Jeffrey Herlings vinna båda MX1–heaten i överlägsen stil. Men igår kom betydligt tråkigare nyheter gällande den regerande mästaren. På träning skadade holländaren foten och VM–starten är nu i fara. 

Mindre än tre veckor återstår nu till MXGP–premiären på Matterley Basin i södra England. Sedan tidigare är det högst oklart om fjolårets silvermedaljör Romain Febvre kommer kunna starta, efter att fransmannen bröt benet vid supercrossen i Paris. Men nu är också premiären i fara för den regerande mästaren Jeffrey Herlings.

Herlings har spenderat större delen av försäsongen i Spanien, framförallt på Red Sand, och i lördags var det dags för årsdebut på tävlingsbanan när KTM–föraren körde Spanska mästerskapet. Som han förstås vann på ett överlägset sätt. Första heatet såg holländaren vara nästan 50 sekunder före tvåan, Carlos Campano Jimenez, och i andra var han dryga halvminuten före Brian Bogers, som debuterade på Husqvarna.

Men bara två dygn senare, i går måndag, kom uppgifter om att Herlings på nytt skadat foten på träning. Andra gången han gör just det under träning i Spanien.

– MXGP–världsmästaren Jeffrey Herlings kommer behöva söka läkarvård för en skada på sin vänsterfot, orsakad under träning i Spanien idag (måndag). Red Bull KTM–föraren hoppade kort på ett mindre hopp och avbröt omedelbart träningen för att återvända hem, för att där söka konsultation. Mer information kommer att komma när vi vet mer, skrev teamet på sina sociala medier.

Det återstår alltså se om Herlings kan köra premiären. Å ena sidan brukar han vara tillbaka snabbare än man kan föreställa sig, å andra sidan har han haft fotskador tidigare som fortfarande påverkar honom och att det är just foten kan förstås ställa till det mer.