SX Global har nu presenterat fyra team som kommer att delta i den första upplagan av nya World SX Championship. Och det är team som representerar ett vardera av de fyra japanska märkena. 

MotoConcepts Honda, Pipes Motorsports Group (Suzuki), Bud Racing Kawasaki och GSM Yamaha. Där har ni de fyra första teamen som är klara för att köra nya FIM World Supercross Championship. Till de kommer, innan säsongen drar igång, ytterligare sex för serien licenserades team att presenteras.

MotoConcepts Honda är ett av de mest väletablerade privata teamen i den amerikanska SX–cirkusen, där ägaren Mike Genova verkligen lyckats med en långsiktig satsning. I år har bland andra Justin Brayton och Vince Friese kört för teamet. Pipes Motorsports Group är också baserade i USA, ledda av den tidigare föraren Dustin Pipes. Teamet är uppbackade från Suzuki Motor Company i Japan.

Bud Racing Kawasaki och GSM Yamaha är båda europeiska team, baserade i Frankrike. Bud har flera succéer bakom sig i VM–serien, där man funnits med i 15 år nu. Bland annat har man plockat upp förare som Marvin Musquin, Gautier Paulin och Dylan Ferrandis. GSM Yamaha har å sin sida varit involverade i den franska SX–serien, där man också är regerande mästare.

Något schema för det man kallar ”pilotsäsongen”, och som kommer avgöras under hösten, har ännu inte kommit ut. Men av det vi hört kommer det att bli deltävlingar i Australien, Kanada, Storbritannien och Frankrike. Eventuellt ytterligare något land. Från och med nästa säsong kommer serien sedan att köra igång på riktigt, med en säsong som sträcker sig från maj/juni till oktober/november.