JVM i rumänska Bukarest slutade illa för den svenska talangen August Frisk. Efter att ha varit involverat i en olycka på det andra varvet, i den andra finalen, ådrog sig Frisk flera svåra skador. Efter operation väntar fortsatt intensivvård. 

FIM Junior Motocross World Championship avgjordes I Rumänien under helgen och den svenska förare vi hade störst förhoppningar på inför tävlingen var August Frisk. Frisk, som gör sin sista säsong på 125:an, har imponerat stort under säsongen och under tävling för tävling närmat sig pallen i EMX125. Samtidigt har han på hemmaplan dominerat USM–klassen 125 U17 fullständigt och gått obesegrad genom fem tävlingar och tio heat. 

Men den fina säsongen fick ett abrupt slut när KTM–föraren skulle försöka förbättra sin tolfteplats från det första heatet i Rumänien. Frisk var inblandad i en vurpa med flera andra förare och blev liggande på banan. 

Tidningen har ännu inte pratat med familjen men i ett inlägg på Facebook skriver de följande:

– Vi förstår att det är många av er som saknar uppdatering från August sedan JVM i Rumänien. August var med om en svår olycka ihop med ett gäng andra förare. Han har fått multipla skador i mage/buk/bröst som har krävt operation och nu intensivvård. August med familj är kvar i Rumänien där vi tar en timme i taget. Läget är väldigt allvarligt men för stunden stabilt. De kommande fem dagarna förväntas vara extra kritiska. Vi är tacksamma för all omtanke och kärlek ni visar för August.