Fyra stycken etablerade amerikanska supercrossförare är de första namngivna som till hösten kommer att köra nya SX–VM. Det handlar om Justin Brayton och Vince Friese i 450–klassen, samt Mitchell Oldenburg och Cole Seely i 250. 

Sex av tio team är klara att köra pilotsäsongen av nya World Supercross Championship till hösten och nu har också de första förarna presenterats. Det är amerikanska Honda–teamet Smartop/Bullfrog Spas/MotoConcepts som gått ut med den kvartett som kommer att representera teamet till hösten.

Och det är välkända namn vi har att göra med. Tre stycken har tillhört teamet i år, i Monster Energy AMA Supercross Championship, och den fjärde en tidigare 450SX–vinnare som efter ett antal år är tillbaka på tävlingsbanan. Vi pratar om Justin Brayton och Vince Friese, som kommer att köra CRF450R i SX1–klassen, samt Mitchell Oldenburg och Cole Seely, som kommer köra CRF250R i SX2.

– Jag ser mycket fram emot den möjlighet som World Supercross ger oss. Vi kommer satsa stort på serien och har fyra förare som vi vet kan vara med och fightas om titlar allihop, säger teamägaren Mike Genova i ett pressmeddelande.

Teamchefen Tony Alessi fyller i:

– WSX är en både viktig och spännande möjlighet för oss, på många sätt. Nu har vi en global plattform att arbeta från och som ett av tio utvalda team kan vi slåss om att vinna både tävlingar och mästerskap. Det här projektet är en dröm som blir verklighet för oss alla. Förberedelserna börjar med vår årliga teamträff under den andra veckan i juli, i Priest Lake, Idaho, innan vi tar oss till södra Kalifornien för ett sex veckor långt boot camp.

Pilotsäsongen av den nya VM–serien drar igång tidigt i oktober och sträcker sig över november, med vad man hoppas kommer bli fyra stycken tävlingar. Från och med nästa år kommer säsongen att pågå från juni till oktober och innehålla upp till tolv tävlingar.