Efter ett struligt år med skador och teambyte satsar Tim Edberg vidare internationellt 2022. Men efter åtta år i olika EM–serier blir det nu MXGP för svensken, som skrivit kontrakt med Riley Racing Yamaha att köra MX2–VM. 

Riley Racing Yamaha kommer från en strålande säsong i EMX250–mästerskapet, där norskduon Håkon Fredriksen och Cornelius Töndel landade som femma och sexa totalt och tillsammans vann tre av tio tävlingar. Man överträffade därmed resultaten för Yamahas officiella team i serien, Hutten Metaal.

Till 2022 kommer det holländska teamet att ta steget upp i VM-serien, där man kommer mönstra förare i såväl MXGP som MX2. 450–platsen tas av belgaren Brent van Doninck och platsen på 250-kubikaren i MX2–VM har glädjande nog en svensk lagt vantarna på. Efter åtta säsonger i olika EM-serien tar nämligen Tim Edberg nu klivet upp i VM.

– Jag är glad att jag inte hann skriva på något annat innan den här chansen dök upp. Det är en jättebra deal, kommenterade Edberg på telefon när han kommit hem till Norrahammar. 
– Jag kom hem från Holland för ett par dagar sedan, jag var där nere för att skriva på kontraktet och göra fystester. Det känns jättebra. Och även om årets säsong blev misslyckad så är vi där vi tänkte att vi skulle vara. Jag har fyllt 20 år och det är dags att ta steget till VM.

Efter den totala sjätteplatsen i EMX250 förra året siktade Edberg mot att försöka vinna mästerskapet i år. Men ett dåligt val av team och flera skador gjorde att det blev mest pannkaka av alltihop. Och säsongen slutade med en längre sjukhusvistelse efter en fraktur på ryggraden. 

Nu är han i alla fall på väg tillbaka och han tror också att han kan hävda sig bra i VM. En längre intervju med Edberg kommer för prenumeranter här på racemagazine.se under kvällen.