Det obegripliga fortsätter att hända i svensk motocross. I dag rycktes Linköpingsföraren Johan Remmelg bort från oss efter en krasch strax efter starten i det första MX2-heatet i Västerås-SM. Den 15-årige Johan fick så svåra skador att hans liv inte stod att rädda.

Vila i frid Johan Remmelg

Det var mycket lerigt på Malmabanan i Västerås och tjejerna hade kört sitt första heat när det var dags för MX2-klassen. På den långa rakan efter startsvängen väjde Johan för en vurpade förare, och vurpade själv. Precis bakom Johan kom två konkurrenter som inte hann väja, utan körde på honom. Sjukvårdspersonal var snabbt på plats och gjorde vad de kunde för att rädda honom och tävlingsledningen bröt snabbt heatet. Johan fördes i ilfart iväg med ambulans men efter några timmar kom beskedet att Johan hade avlidit.

Johan var ett mycket stort motocrosslöfte och blev i fjol Europamästare i 150-klassen. Han fajtades om guldet för 85-150-Ungdom men skadades strax före avslutningen på hemmabanan. Efter att ha provat på träningen, tvingades han avstå finalerna och blev bronsmedaljör. I år har han raskt tagit sig upp till elitförare och körde sin första SM-tävling i Finspång för två veckor sedan. Johan hade precis börjat på MX-Gymnasiet i Tibro, där man i morgon kommer att ha krishantering. Redan i kväll träffades alla MX-berörda i klubbhuset hos Linköpings MS för krishantering.

Detta är en oerhörd chock för hela motocross-Sverige, som varit ofattbart olycksdrabbade i år och tre unga förare har omkommit de senaste månaderna. Vi på Race tänker på Johans föräldrar, syster och övrig släkt och vänner.