Den 13-årige motocrossförare Tim Edberg från Huskvarna är näste förare i släkten Edberg, där så många varit framgångsrika. Han har tränat minst 15 timmars allsidig träning i veckan hela vintern.

Det hela började med att Tims morfar Bosse började tävla i slutet på 1967 och blev som bäst SM-medaljör och tolva i VM. Bosses bror Inge kämpade sig fram till SM-silver och är än idag en ikon vid Gotland Gran National. Även brodern Leif körde SM och var bland annat fyra på JSM.
Sedan tog morbror Jonas vid och blev svensk mästare och knep en tredjeplats vid ett Grand Prix i Belgien. Även morbror Magnus körde framgångsrikt i flera år. Men nu är det dags för Tim och han tar detta verkligen seriöst. Han tränar ländskidåkning, handboll, brottning lite simning under veckan och motocross på helgerna.
I genomsnitt han han tränat fyra timmars ländskidåkning, tre timmar handboll, tre timmar brottning och så motocross och simning på det.

Tim Edberg har tränat allsidigt hela vintern och är nu redo för säsongen. Här far han fram på en 250-maskin.
Tim Edberg har tränat allsidigt hela vintern och är nu redo för säsongen. Här far han fram på en 250-maskin.

Tims stora mål för året är 150 EM på Honda, men han ska också köra 250 Honda i år och tränar på båda maskinstorlekarna.
– Jag har helt lagt ner 85-klassen och mitt fokus ligger nu främst på 150-EM. Närmast ska jag till ett träningsläger i Spanien, som Honda håller i och vår tränare blir legenden Jean-Michel Bayle. Det ska bli hur kul som helst och jag ser fram emot säsongen och jag tror inte att det ska hänga på konditionen i år, menar den trevlige Tim Edberg.