När de holländska motocrossmästerskapen inleddes i Emmen, kom den största svenska framgången i 85-klassen när Rasmus Håkansson blev totalfemma.

Rasmus Håkansson inledde holländska mästerskapen med att bli femma i 85.
Rasmus Håkansson inledde holländska mästerskapen med att bli femma i 85.

Det blev en tuff och krävande bana i Emmen och det var tolv svenskar som ställde upp. I MX1 hade vi stora förhoppningar på fjolårstrean Filip ”Fillibang” Bengtsson och han körde in som femma i första heatet, men tvingades bryta det andra med maskinfel. Jesper Jönsson slutade 14e totalt och Oskar Olsson som 19e. Hemmaföraren Marc de Reuver vann båda heaten före landsmannen Mike Kras och med Ceriel Klein Kromhof som totaltrea.
I MX2 blev Eddie Hjortmarker bäste svensk som 14e i båda, medan Pontus Jönsson blev 19e i första och fick bryta det andra med feber. I frånvaro av Jeffery Herling, blev det dubbelseger för Glenn Coldenhoff, han följdes totalt av Husqvarnaförarna Romain Febvre och Alexandr Tonkov, medan finländaren Harri Kullas blev bäste nordbo som fyra. Hemmaföraren Davy Pootjes dominerade 125-klassen med två segrar, Wille Andersson blev 13e i första men bröt andra.
Rasmus Håkansson gjorde inga bra starter men körde blixtsnabbt upp sig genom fältet och blev fyra i första heatet och femma i det andra. Norske Sander Agard-Michelsen totalvann.
Läs mer och om alla svenskar på plats i nästa nummer av Race Magazine, som kommer till prenumeranterna i veckan