Säsongen 2016 kör Mafi Yamaha MX Team på däck från Bridgestone, detta sedan däcktillverkaren och teamet tecknat ett 1-årigt samarbetsavtal. I ett nyhetsbrev från Mafi summerar de fem förarna också sina säsonger hittills.

Daniel Norén, produktions- och försäljningschef för Bridgestones mc-däck, berättar i ett pressmeddelande att Bridgestone valde Mafi för att det är ett bra, välskött team med bra förare.

– Teamet är också aktivt med många uppdateringar på Facebook. Det ger oss god exponering. Vårt mål är att visa våra blivande och existerande  kunder hur bra våra produkter är och det gör man enklast med tävlingsframgångar och framskjutna placeringar, säger Norén.
– Och så är det Yamahas officiella Sverigeteam, vilket är en stark faktor i sig. Samarbetet mellan de båda parterna innebär också att Bridgestone kommer ha chans att nyttja teamet; det kan bland annat handla om att testa nya produkter.

 

Daniel Norén är produktions- och försäljningschef för Bridgestones mc-däck.
Daniel Norén är produktions- och försäljningschef för Bridgestones mc-däck.

2016 består teamet av Rickard Sandberg och Carl Bengtsson i MX1, Rasmus Andersson och Ken Bengtsson i MX2, samt Tim Edberg i 125 U17. I samma nyhetsbrev får förarna chansen att summera sina säsongsstarter och vad de som ser fram emot.

Rickard Sandberg: ”Säsongen har hittills varit bra, jag vet vad jag måste jobba och träna hårdare på. Jag är motiverad att göra det jobbet och att hela tiden se vad jag kan göra för att bli bättre. Jag kör en Yamaha YZ450F och till i år har jag lagt ner mycket tid på att göra chassit bättre, så att det passar mig efter hur jag vill ha det. Och det funkar riktigt bra. Teamet har fått några nya sponsorer vilket har varit positivt, sen är det skönt att ha Pierre Bengtsson som teamchef, med hans rutin. annars sköter jag mig mycket själv. Jag ser fram emot SM–deltävlingarna mest, för det är det jag tränar för.”

Carl Bengtsson: ”Försäsongen har gått bra och jag har fått mycket körning i kroppen. Fick inte riktigt till helgen i Tibro, men det känns bra inför kommande tävlingar. Kör en Yamaha 450F nu och trivs väldigt bra på hojen, tycker att MX1–maskinen passar min körstil bättre. Det främsta jag känner att jag har förbättrat under försäsongen är nog konditionen, men såklart så har jag finslipat på tekniken också. Just nu ser jag mest fram emot SM i Årsunda. Det är det närmsta SM:et för mig och det är en bana jag trivs väldigt bra på.”

Ken Bengtsson: ”Säsongen har varit stabil, varken några topp– eller bottenresultat. Men jag siktar högre resten av året. Teamet funkar bra, jag får grym hjälp med allt möjligt, allt från att meka och göra rätt inställningar på hojen, till mat att äta på tävlingar. Jag tycker att jag är jämnare än förra året, jag kör alltid lika bra. Förra året gjorde jag många dåliga resultat. Jag tror det beror på att jag i år har mycket bättre hojar, att dom inte krånglar och att jag får bättre hjälp att sköta om dom. Jag ser mest fram emot de EM–tävlingar jag ska köra, vill verkligen göra toppresultat där!”

Rasmus Andersson: ”Resultaten har varit både upp och ner. Jag känner att körningen och orken verkligen finns med mig, men det som har satt stopp för mig är vurporna. Jag blev 16:e och 13:e i heaten vid SM-premiären i Tibro, med en vurpa i första heatet på första varvet och en startvurpa och en mindre vurpa i andra heatet på första varvet. Sånt som händer, men jag har mina mål som jag strävar efter. Teamet funkar toppen, alla är hjälpsamma och supertrevliga samtidigt som vi är väldigt seriösa. Nu ser jag fram emot nästa SM, i Haninge. Jag ska köra bättre, inga vurpor och bättre starter helt enkelt. Jag ser fram mot alla viktiga race lika mycket.”

Tim Edberg: Säsongen har gått som förväntat och jag trivs riktigt bra på min 125:a. Jag har blivit mer säker i min körning. Teamet är riktigt bra och professionellt. Nu ser jag mest fram emot EMX i Frankrike, för att visa vad jag går för när jag gör en bra start.”