VM–säsongen började inte på bästa sätt för Stefan Everts Suzuki World MXGP–team. Nya förmågan Arminas Jasikonis fastnade i tullen i Qatar och kommer inte till start i premiären. Nedan kan ni läsa både vilka tider som gäller och vilka förare som kommer till start.

Problem med visum sätter stopp för Arminas Jasikonis i VM–premiären som inleds i Qatar i dag. 19–åringen från Litauen stoppades i tullen när han anlände och släpptes aldrig in i landet. På sin Instagram skriver Suzuki–föraren följande:

– Jag är ledsen. Jag gjorde mitt allra bästa för att kunna köra i helgen, men det verkar inte som att turen är på min sida de här dagarna. Jag måste ta morgonflyget tillbaka till Bryssel, annars kommer jag få problem och jag kommer inte tillåtas återvända till Qatar. Ska bara försöka sova, för jag har inte sovit alls de sista två dygnen, sedan ska jag vara tillbaka på hojen imorgon och få några extra timmar innan Indonesien. Jag är supermotiverad att starta där. Stort tack till Stefan Everts som spenderat hela dagen med att försöka få ut mig från den här flygplatsen.

Det betyder att vi bara får se 24 förare till start i MXGP. Startlistorna följer nedan.

Premiären i Qatar körs som vanligt fredag–lördag istället för lördag–söndag, vilket betyder att vi snart kommer ha förarna ute på den första fria träningen. Tiderna som gäller är följande (svenska tider):

Fredag: 

13.00: Demonstration av den nya startplattan
13.15: MX2, Fri träning
13.45: MXGP, Fri träning
15.15: MX2, Tidskval
16.00: MXGP, Tidskval
18.00: MX2, Kvalheat
18.50: MXGP, Kvalheat

Lördag:

12.30: MX2, Träning
13.00: MXGP, Träning
15.15: MX2, Heat 1
16.15: MXGP, Heat 1
18.10: MX2, Heat 2
19.10: MXGP, Heat 2