Sveriges främste motocrossförare, Alvin Östlund tvingades idag bryta dagens kvalheat vid VM-tävlingarna i tjeckiska Loket. Han ådrog sig en skada när han vurpade på Glimminge Motorstadion i tisdags och nu har hans högra armbåge svullnat upp och han kunde inte hålla i styret.

Det var vid landslagträning på Glimmingebanan inför stundande VM-tävling i Uddevalla den 19-20 augusti, som Alvin Östlund vurpade på det sista träningsvarvet. Vurpan var inget speciellt men han träffade en sten som skar upp ett jack i närheten av höger armbåge. Det syddes ihop på sjukhuset men han kunde inte köra på onsdagen, utan åkte ner till tjeckiska Loket.
Där kunde man snabbt konstatera att skadan var värre än bara jacket, hela armbågen svullnade upp och det värkte. Alvin ville ändå prova på dagens träning och kvalheat, han låg 21a några varv men valde sedan att bryta.
– Vi får se om det går att köra i morgon, men jag tvivlar tyvärr på det. Det gör för ont helt enkelt, förklarade Alvin själv strax efter kvalet.
Dagens tävlingar började med MX-Girls första VM-heat och våra två svenskor gjorde fint ifrån sig. Yamahas Emelie Dahl körde upp sig till tia, efter att länge ha fastnat bakom en holländska. När hon väl kom upp som tia var de övriga långt före. Kawasakis Sandra Karlsson låg länge som 19e men kunde avancera mot slutet och blev 15e.
Nordirländskan, tillika den trefaldiga svenska mästarinnan Natalie Kane kraschade på fria träningen och kunde inte delta. Men den 16-åriga danska Europamästarinnan Sara Andersen blev åtta och norska Mathea Selebö 13e. Efter en makalös slutspurt kunde Nyzeeländskan Courtney Duncan köra ikapp och förbi den ledande italienskan Kiara Fontanesi på sista varvet.
Av de övriga svenska VM-förarna blev Jonathan Bengtsson 34a i MX1-kvalet och i MX2-kvalet blev Anton Gole 24a, samt Oskar Olsson 34a. I det avslutande heatet för 85-EM, inträffade en vådlig krasch utför och tävlingen avbröts för dagen. Våran Noel Nilsson hade precis kört upp sig till sexa och Max Pålsson låg 14e när heatet bröts.