Kära Motorsportvänner! Chicago kallas ”the windy city” men jag vågar påstå att det är “blaj blaj” jämfört med hur det kan blåsa på Glen Helen Raceway en lördagsmorgon. Jag har själv upplevt att man till och med avbrutit tillställningar innan de ens börjat på grund av blåsten. Dock ej så denna lördagsmorgon. Man startade träningen som kördes väldigt försiktigt, för att sedan övergå till ett ”hoppas det blir race” ju mer vinden avtog. Och vem det nu än är som bestämmer över oss – efter förarmötet hade det mojnat och race skulle det bli.

Denna lördagsmorgon var faktiskt roligare än vanligt då en hel hög svenskar fanns med. Det var Stefan Elvins MX Heaven som kom med en hel hög svenska crossåkare, tyvärr har jag ingen aning om vad dom kommer ifrån men namnes klingar svenska: Kasper Sjöström, Stefan Adriansson, Kristofer Palm, Linus Astander, Sebastian Sjöblom (ni skulle höra Tom White när han försökte säga eftenamnet vid presentationen), Nicole Loginger och Vissefjärdas stolthet Carl-Erik Övgard.

Lars–Erik Ovgard.
Carl–Erik Ovgard. Foto: Debbi Tamietti

Och åka blev det, Kasper Sjöstrom vann Open Novice före Stefan Adriansson, Kristofer Palm (boende i California) blev tvåa i 450 Pro classen med siffrorna 3-2 före Linus Astanders 2-4. Linus är till årets säsong elitförare så det skall bli kul att se vad han kan prestera i SM.

Här vill jag passa på nämna att vinnaren hette Erki Kahro och han åkte väldigt bra. Jag kunde inte hålla mig utan gick upp till honom och frågade honom om han var från Finland, men det visade sig att han var från Estland och skall åka EM och en del VM under året som kommer. Lägg namnet på minnet.

Linus Astander.
Linus Astander. Foto: Debbi Tamietti

Sebastian Sjöblom slog till med en andra plats i 250 Intermidiate bakom Willy Simmons Junior. Stefan Adriansson blev fyra och Kasper Sjäström femma i 250 Novice. Fröken Loginger (Nicole) vann damernas race och oldermannen Carl Erik ”Ovgard” trea i 60+ Expert på en lånad hoj från MX Heaven. Undertecknad verkar ha fått punka både fram och bak och var ohjälpligt sist i +65 Expert. Kan det va att åldern har tagit ut sin rätt?

Stefan Adriansson. Foto: Debbi Tamietti
Stefan Adriansson. Foto: Debbi Tamietti

Jörgen Nilsson har även han en hel hög svenskar här för tillfället, med bland annat Pontus Jönsson som enligt Jörgen åker ”ooootroligt bra”. Samtliga avstod dock från att tävla utan var istället på Los Angeles County Raceway och tränade. Lika är det med Viktor Björklund, som vad jag förstår ligger i som en ”blodigel” och tränar men ej tävlar. Detta något jag ej förstår, vad är roligare än att tävla? Det är ju då ”hornen” växer ut. Men vad vet jag, ”en gammal svensk”.

Bästa Hälsningar till er alla,
Lars, ”the Old Swede” aka ”Amerikalasse”

Sebastian Sjöblom. Foto: Debbi Tamietti
Sebastian Sjöblom. Foto: Debbi Tamietti