Nu är alla motocrossförarna som kommer att delta i Nitro Circus världsrekordförsök klara och svenskarna Fredrik ”Frog” Berggren från Borlänge och Tom Johansson från Nynäshamn kommer att finnas i luften då 18 motorcyklar samtidigt i tät formation ska sätta en backflip – och därmed också ett nytt världsrekord. Detta livesänds på Folkets Hus och Parkers biografer över hela Sverige den 28 februari, kl 20.15.

Efter att ha avklarat en vild och framgångsrik turné i Australien, Europa och USA så är Nitro Circus-teamet tillbaka för att ta sin unika actionsport till en ny nivå. Publiken kommer garanterat att hålla andan när teamet ska slå ett svårslaget världsrekord under en livesändning från O2 Arena i London. I november fyllde Nitro Circus Globen två gånger och där medverkade även svenska X-games-guldmedaljören Daniel Bodin i showen. Nu är det svenska freestyle motocrossföraren Fredrik ”Frog” Berggrens tur att ansluta sig till Nitro Circus- gänget.
Fredrik började köra motocross 1990 och övergick till freestyle motocross 2001. Han blev proffs 2004 och tävlade under några år i VM innan han övergick till att fokusera på shower 2009. Just nu på plats i Abu Dhabi för en show kommenterar Fredrik världsrekordförsöket så här: ”Angående världsrekordhoppet så känns det grymt kul att få vara en del av det, speciellt eftersom det är just Nitro Circus. Jag är sjukt peppad inför detta och det är kul att vara med i något som aldrig gjorts tidigare.”
Nitro Circus-ledaren och flerfaldigt belönade X-games medaljören Travis Pastrana komenterar världsrekordförsöket: ”Alla som medverkar har tränat i deras hemtrakter runt om i världen. Ärligt talat innan förra året så har det inte funnits tillräckligt många förare som A) skulle klara av flips med de här avstånden och B) klara av att göra dem så kontinuerligt för att komma så nära de andra som möjligt. Jag var med om en stor krash under vår andra live show i Australien när vi försökte oss på något liknande. En av våra förare hade då skadat sig så vi tog in en annan kille som gjorde sin första Nitro-show. Alla kände honom och han gjorde ett misstag som ledde till att sju av oss krashade. Det här stuntet innebär att lägga sitt liv i någon annans händer, något som inte många gillar. Det kommer att vara ett enormt stunt för oss och ett stort steg för actionsporten.”
Actionsport atleter från hela världen ansluter till O2 Arena i London. Medverkar gör även; Chris Brock (UK), Chris Birch (UK), John Pearson (UK), Antonio Navas (Spanien), Marc Pinol (Spanien), Albert Muñoz (Spanien), Ivan Zucconi (Italien), Kai Haase (Tyskland), Hannes Ackerman (Tyskland), Luc Ackerman (Tyskland), Maxim (Frankrike), Fred Wasner (Frankrike) och Giles DeJong (Belgien).
Världsrekordförsöket kommer att livesändas till över 500 biografer runt om i världen och Nitro Circus-fans kan se det här unika eventet live i följande svenska städer: Borgholm, Boxholm, Filipstad, Gideå, Göteborg, Lindesberg, Lycksele, Motala, Norrköping, Oskarshamn, Skene, Stockholm, Svalöv, Tranemo, Trelleborg, Tumba, Varberg, Skoghall, Skövde, Skene, Smålandsstenar, Söråker, Kilafors, Kumla, Åsele, Ånge och Åkersberga (fler städer kan tillkomma).

För information och kontakt med biograferna som livesänder:
Daniel Söderberg, Folkets Hus och Parker, kommunikatör daniel.soderberg@fhp.nu, 0707 15 43 51