Det blev fina EM-poäng till norske Magne Klingsheim och svenske Anton Lundgren när 125-EM startade i bulgariska Sevlievo.

Haninge MKs Anton Lundgren inledde med en sjundeplats i årets första heat för 125-EM i Bulgarien.

Det var två svenskar och en norrman som fanns på plats vid EM-premiären, som kördes samtidigt som årets andra VM-deltävling. På träningen hade de lite jobbigt och Magne var 13e, Anton 19e och Carl Bengtsson var 29a. I dagens EM-heat fick alla tre bra starter, Magne slog till med en kanonstart och var ut som tvåa efter slovenen Tim Gajser, Carl var åtta och Anton som elva. På fjärde varvet tappade Magne italienaren Davide Bonini och varvet därpå tappade ytterligare tre förare i det tajta heatet.
Anton jobbade sig uppåt medan Carl tappade och på fjärde varvet tog Anton niondeplatsen och Carl var då elva. Anton tog två man till och drog ifrån dem, därmed hamnade han i ingemansland och bärgade sjundeplatsen  tolv sekunder bakom Magne. Carl fortsatte att tappa placeringar och vurpade först och krokade sedan ihop med en konkurrent.
– När jag kom upp var jag inte längre på poängplats och jag hade slagit armbågen, samt att kopplingshandtaget var krökt. Så jag bröt heatet men det kändes riktigt bra i början och formen är på väg, berättade Carl Bengtsson.
– Det var inget vidare i början, då banan var nyharvad och dyblöt. Men det gick allt bättre och jag fick en bra start, trots att jag fick res på rakan. Jag jobbade på men när jag kört upp mig till sjua var jag helt ensam. Det var en skön start på mästerskapet och det är riktigt bra att min tränare Kenneth Gundersen är på plats, förklarar Anton Lundgren.