Eddie Hjortmarker Har haft det jobbigt att komma tillbaka efter skador och förklarar här läget, hur det är nu och hur det kommer att vara året ut. Eddie är en kille som inte ger sig i första taget och vi hoppas han kommer igen. Här är hans egna ord.

Inte så märkligt som det verkar…

… som svar på en del spekulationer.

I början av januari i år var det meningen att jag skulle vara läkt efter de sista operationerna jag intill dess genomgått. Men på grund av en felbedömning av den kirurg som opererade mig var jag tvingad till en ny operation av höger båtben, vilket har medfört att jag först för ca 2 månader sedan var helt läkt. Jag har fortfarande endast ca 30 % rörlighet i min handled. Tyvärr har detta gjort att hela försäsongsträningen spolierats och först nu befinner jag mig ungefär där konkurrenterna gjorde vid säsongsstarten.

Eftersom säsongen blivit allt annat än vad jag tänkt mig och att det inte finns någon chans att vara med och slåss om SM-medaljerna, har jag därför bestämt mig för att istället använda och göra resten av säsongen till början på tränings- och uppladdningsperiod inför 2017. Detta för att vara mer än 100% förberedd för en gångs skull och i tid dessutom. Jag börjar därför omgående med en mängd tester av olika slag både vad gäller material och annat.

Min tanke är att köra resterande deltävlingar i SM, men dagsformen och känslan dagarna innan får avgöra.
Därför kommer jag att fr o m deltävlingen i Tomelilla att stå för mig själv och köra på egen hand för att inte grusa förhoppningar och göra någon besviken vad avser resultat som jag eller vem det än vara må, har förespeglat. Jag känner att jag inte kan göra TM Sverige rättvisa som situationen är för närvarande och därför har det här beslutet sakta men säkert vuxit fram. För att inte vara till onödig belastning för TM teamet återlämnar jag därför material och motorcyklar som inte är min egendom. Det i sin tur innebär att jag kommer att testa olika motorcykelmärken för att ta med mig som lärdom och utvärdera inför nästa säsong.

Jag vill poängtera att detta inte har att göra med att jag, på något sätt är missnöjd med TM teamet i Sverige eller den support jag fått från den svenske importören, som ställt upp alldeles utmärkt och som jag har en bra relation med.

Jag kommer även fortsättningsvis att göra reklam för Svenska TM och har inte något som helst problem med det.

Konstigare än så är det inte.

Eddie Hjortmarker