Han har tränat mästare från olika fabriker under femton år. Men från och med nu kommer han göra det exklusivt för KTM och Husqvarna. Den legendariska Aldon Baker har valt sida. 

När Aldon Baker började jobba med Ricky Carmichael under slutet av 2000 hade han aldrig tränat en motocrossförare tidigare. Sex år senare hade The Goat vunnit fem Supercross–mästerskap och sex AMA Nationals. Elva titlar på sex år, med en sydafrikansk cyklist bakom sig. Det var klart att Baker snabbt blev legendarisk inom industrin.

När Carmichael la av ägnade Baker huvuddelen av sin tid först åt James Stewart och sedan Ryan Villopoto. Med en mängd nya titlar både i supercross och motocross till följd. De senaste åren är det Ryan Dungey som varit Bakers stora namn i det stall han driver på sitt Bakers Factory i Florida.

Och vem är det som vunnit titlar de sista åren? Just det. Bakers träningsprogram verkar inte kunna slå fel och frågan är vad som händer när han nu kontrakterats av KTM Group att ägna sig exklusivt åt deras förare?

Dungey, Marvin Musquin och Jason Anderson, som tillsammans vunnit fem mästerskap de sista tre åren, finns redan nu hos Aldon Baker.

– Tillsammans med teamen i USA och Österrike har Aldon Baker varit en starkt bidragande orsak till vår succé de senaste åren och vi vill ytterligare befästa den ledande positionen i framtiden. KTM Groups fabriksförare, samt förarna i vårt Junior–program, kommer i framtiden att exklusivt få tillgång till de möjligheter som Baker erbjuder på sina förstklassiga faciliteter i Florida, säger Pit Beirer, Motorsports Director på KTM Group, i ett pressmeddelande.

Aldon Baker är spänd inför att anta en ny utmaning.

– Jag känner mig hedrad och det är en dröm som går i uppfyllelse att få jobba med en så högkalibrig racingorganisation som KTM Group. Jag är upprymd över att få fortsätta mitt jobb med att erbjuda de bästa möjliga träningsfaciliteterna inom sporten, säger sydafrikanen.