Isracingskaptenen Ola Westlund tycker att kritiken mot att isracinglegenden Per-Olof ”Posa” Serenius inte blivit uttagen till VM-kvalet är lite överdriven. Han upplever inte att det finns någon schism mellan han och ”Posa”.
– Som jag sa till Posa, så var det inget roligt samtal, men jag tycker vi var ganska överens när vi lade på. Och jag tycker det är lite konstigt att han vill gå ut och bråka lite i media, säger Ola Westlund.

Ola Westlund vill föryngra svensk isracing och väljer att inte satsa på ex-världsmästaren Per-Olof ”Posa” Serenius till det kommande VM-kvalet i St Johann i Österrike. Robert Henderson är kvalificerad sedan tidigare, men Sverige har ytterligare en kvalplats och den platsen står nu mellan trion Fredrik Olsson, Stefan Svensson och P-A Lindström. Ett uttagning blir offentlig efter Santa Cup i Örnköldsvik och Gävle 27-28 december.
– Det finns flera skäl till att jag inte väljer att satsa på Posa. Någon gång måste vi satsa på yngre förare och banan som kvalet körs på har Posa blivit utslagen på tre år i rad. Dessutom tycker han själv att den banan är farlig, och har man den inställningen så blir det svårare att prestera, säger Ola Westlund till Race.
– Men samtidigt är det ett svårt beslut, Posa är fortfarande en väldigt duktig förare, men det var inte så länge sedan jag tog över som förbundskapten och jag som fick ta ett snabbt beslut.
Att Westlund skulle ha sagt att Posa vägrat köra ett heat i lag-VM tillbakavisar han.
– Det har jag överhuvudtaget aldrig sagt, men det var så här att när Stefan Svensson vurpade i ett heat så tyckte jag att Posa kunde ta ett extraheat så Stefan fick samla ihop sig. Men då tyckte Posa att Stefan skulle köra. För mig vore det självklart att ta ett heat för laget i det läget, säger Ola Westlund.
Det svenska isracinglandslaget körde ett träningsläger i Östersund under den gångna helgen med elva förare.
– Det var ett lyckat läger, vi hade väldigt god stämning och flera förare gjorde bra ifrån sig. Det var många täta och fina heat, säger Ola Westlund.
Per-Olof Posa Serenius fanns inte med på lägret.
Thomas Karlsson