Det som jobbats för en längre tid är nu helt klart. Östersund arrangerar VM-kval i isracing den 15 januari, och dagen efter är det Strömsunds tur att fylla på den jämtländska superhelgen med GP Challenge, där en större grupp förare kvalificerar sig för vinterns VM-serie.

FIM har lessnat på flera års strul i St Johann, där isen töat bort lagom till det ska köras GP Challenge. Nu får istället de svenska isracingorterna Östersund och Strömsund, samt finska Övertorneå, uppgiften att säkerställa VM-kval och Challenge i januari. Därmed ska också det inte behövas nomineras in förare till vinterns VM-serie.
För Östersund och Strömsund väntar mycket fina tävlingar, med hög kvalitet på startfälten. Kvalen börjar i finska Övertorneå den 9 januari, innan det andra kvalet körs i Östersund den 15 januari slutligen bestämmer startfältet för Challenge i Strömsund lördagen den 16 januari. Strömsund som för övrigt arrangerade VM-kval under förra vintern, med stor framgång.
Hur många förare som kommer att gå vidare från de respektive kvalen samt Challenge är inte klart, utan kommer sannolikt att klargöras under helgens möte i München, där FIM:s CCP-kommission sammanträder.
Det är också klart med arrangörer för vinterns VM-serie samt Lag-VM, och det ser ut enligt följande:
6-7 februari: Krasnogorsk Ryssland.
13-14 februari: Lag-VM, Togliatti, Ryssland.
20-21 februari: Almaty, Kazakhstan.
5-6 mars: Berlin, Tyskland.
12-13 mars: Assen, Holland.
19-20 mars: Inzell, Tyskland.
* På hemmaplan börjar också saker och ting bli klara för vinterns isracingsäsong. Isracingserien kommer bestå av samma lag som förra året, vilket blir följande: Strömsunds MC, Övik Rundbana Örnsköldsvik, Bockarna Bollnäs och SMK Gävle.
Serien kommer preliminärt att starta den 2-3 januari, och kommer att köras som en rak serie med åtta omgångar.
Det kommer sannolikt också att köras en Nordisk Final i gamla bandyfästet Otterbäcken, på deras konstfrusna isbana, i februari. Arrangör för denna tävling kommer att bli Örnarna.
Mer oklart är det kring vinterns individuella SM-final. Östermalm är en tänkbar plats, men hittills har ingen arrangör tagit på sig uppdraget. Uppsala är också med i bilden, men innehåller en ganska tuff kostnadsbild.
* Läs mer om detta i kommande nummer av Race Magazine.