Det yngsta svenska laget någonsin i ett Lag-VM står redo att kämpa om medaljerna. Dagens träning blev och bättre och bättre ur svensk synvinkel. Förbundskaptenen Ola Westlund är optimistisk.
– Vårt mål är medalj, sedan vet vi att det kommer bli stenhårt. Men de här killarna är hungriga, säger han.

Förhoppningen är att de unga svenskarna ska ta rygg på ikonen Posa Serenius bedrift från i torsdags, då han vann tyska mästerskapen, och där Jimmy Olsén var femma.
Fredagens träning på Horst-Dohm-Eisstadion i Berlin började dock inget vidare för svensk del. Ove Ledström och Daniel Henderson kraschade tillsammans, lyckligtvis inga skador på förarna, men cyklarna tog en del stryk. Bland annat blev burbågen på Hendersons cykel rena skroten.
Men svenskarna växte in i banans tempo undan för undan och i slutomgången såg vi kapaciteten som finns där under västen. Alla tre gjorde bra ifrån sig, men undertecknad tyckte att Niclas Kallin Svensson såg snabbast ut. Daniel Hendersons motor ska plockas ned under kvällen för en genomgång, för att få bukt med vissa störningar.
Isen var dock inte den mest lättkörda. Både svenske förbundskaptenen Ola Westlund och tyske stjärnan Günther Bauer framförde till tävlingsledningen att isen var för hård, och hoppas på åtgärder till morgondagens inledande final.
I det svenska laget inleder duon Niclas Kallin Svensson och Daniel Henderson, medan Ove Ledström inleder som tredjeman till en början.
– Så har det varit sagt från början att Niclas och Daniel inleder, sedan får vi se vad som händer, jag är inte främmande för att använda alla tre, säger Westlund.
Sverige har ett silver att försvara från fjolårets Lag-VM i Togliatti.
Vad kan vi förvänta oss av det här laget under lördag och söndag?
– Att de här killarna gör sitt allra yppersta. Vår inställning och målsättning är att inta medaljposition, säger Ola Westlund.
I förhandstipsen behöver vi knappast skriva att Ryssland är storfavoriter, men Österrike med starka duon Franz Zorn och Harald Simon har inte givit upp på förhand.
– Allt kan hända. Lite motorstrul för en av ryssarna och det kan bli jämnt. Det handlar om att vara en placering före ryssarna varje gång vi möter dem. Vi var nära i Sanok, och formen är bra, säger Zorn, som kommer från en stark insats vid GP-tävlingen i Almaty.
För svensk del känns det som att kampen i första hand om kommer att stå om bronset mot Tjeckien och Tyskland. Men osvuret är alltid bäst.
* Håller uppdaterade om Lag-VM på racemagazine.se under helgen, och läs framförallt om Lag-VM och Posas triumf i de tyska mästerskapen i nästkommande nummer av Race Magazine.