Viktor Svensson från Bockarna i Bollnäs stod för sin största triumf hittills i isracingkarriären, när han på fredagskvällen vann Roelof Thijs Bokaal i holländska Assen. Trea var en annan svensk, Martin Haarahiltunen.

GP-helgen i Assen inleds alltid med traditionella Roelof Thijs Bokaal. En tävling som brukar kunna innehålla stora svenska framgångar. Ove Ledström har vunnit tävlingen två gånger, och Niclas Kallin Svensson har också segrat.
I kväll stod en ny svensk överst på pallen. Viktor Svensson från Bollnäs. Finalheatet blev dramatisk. Först försvann österrikaren Charly Ebner Jr efter att ha vurpat i ledning, och i omkörningen ledde Viktor Svensson när Martin Haarahiltunen satsade lite för hårt och gick i halmbalarna, så att det blev en tredje omstart. Tredje gången gillt kunde Viktor kontrollera heatet före finländaren Mikko Jetsonen, och det blev en ny svensk triumf.
Haarahiltunen fick nöja sig med en tredjeplats, och fjärde svensk att nå finalheaten var Joakim Söderström som slutade sist i b-finalen.
Imorgon inleds GP-helgen på allvar i Assen, med de fyra svenskarna Ove Ledström, Stefan Svensson, Daniel Henderson och Niclas Kallin Svensson på startlinjen.