Örnsköldsviks mångårige isracingkung Stefan Svensson tog sin fjärde raka SM-titel i isracing inför 4018 åskådare i Parken i Hallstavik.

Han fick gå den långa vägen till finalen den här gången. Han kraschade två gånger på vägen, och var nära att bli utslagen i sista-chansen-heatet av klubbkamraten Martin Haarahiltunen.
Men Stefan Svensson är fortfarande bäst när det verkligen gäller. I en final med tre omstarter gick han segrande ur en hård strid med superlöftet Ove Ledström. Den sistnämnde ledde finalen halvvägs innan kopplingen började att slira, och då kunde han inte stå emot Stefan Svensson.
– Marginalerna är hårfina, alla i finalheatet är just nu väldigt jämna. Att jag fick vinna, det kanske inte var det mest rättvisa. Men det är mycket tillfälligheter, säger Stefan Svensson.
Stefan vurpade dock rejält i finalens första försök, och gick över sargen och slog sig ganska illa.
– Jag landade på ett järnrör, och slog mig i magtrakten. Jag hade faktiskt lite problem att gå efteråt, men jag säger som österrikaren Manfred Seifter ”racing must hurt”, säger Stefan Svensson.
Ove Ledström fick nu nöja sig med silver, och Daniel Henderson lade beslag på bronset. Fjärde mannen i finalen, var också föraren som tog fullt pott i grundomgången, Niclas Kallin Svensson. Men i finalens andra omstart fick han punktering på framhjulet, gick omkull, och blev utesluten. Snöpligt minst sagt för Svensson jr, som såg ut som en klar guldkandidat fram till uteslutningen. Tävlingen var också en publiksuccé för arrangerande Rospiggarna. 4018 personer hade letat sig till arenan, vilket är den bästa publiksiffran för en SM-final sedan 2007 då 7337 såg finalen på Studenternas IP i Uppsala.