En mix mellan ungdomlig entusiasm och gammal erfarenhet.
Där har ni ramarna för det manskap som Sverige skickar till isracingens lag-VM som avgörs i Togliatti i Ryssland den 25-26 februari.
Laget har precis tagits ut och består av Stefan Svensson, Robert Henderson och Per-Olov ”Posa” Serenius.

Henderson
VM-finalisten Robert Henderson har tagits ut i det svenska laget till lag-VM. Han får representera ungdomen i ett mycket erfaret lag. Foto: PER GUSTAFSSON

Lag-VM körs om mindre än tre veckor på Anatolij Stepanovs-stadion i Togliatti. Vilka som vinner behöver knappast sägas. Ryssland har vunnit lag-VM 29 gånger av 33 möjliga. Hemmanationen kör med Nikolaj Krasnikov, Danil Ivanov och Dimitrij Khomitsevich vilka blev topp tre i ryska mästerskapen i början av januari. Samma trio ligger för närvarande i topp i individuella VM. Enda skillnaden är att Ivanov är placerad före sjufaldige världsmästaren Krasnikov.
Sverige får inrikta sig på att försöka knipa silvret vilket man gjorde i Krasnogorsk för två år sedan.
Däremot gick det inte bra alls i Berlin ifjol. Då blev det blågula gardet fyra och hamnade bakom såväl Ryssland som Österrike och Tjeckien.
Av de förare som nu tagits ut är det bara Stefan Svensson som var med för ett år sedan i den tyska huvudstaden. Han får sällskap till Togliatti av gamle strävsamme parkamraten Per-Olov ”Posa” Serenius och den nya unga friskusen Robert Henderson. Ett onekligen spännande lag tack vare den åldersmässiga spännvidden. Det skiljer 40 år mellan Posa och Robert, men på isen har åldern ingen betydelse. Där är båda lika pigga att gasa.
* * *
Även den svenska NM-truppen är nu klar i sin helhet. Det blir Jimmy Muckenhirn som tar den vakanta platsen som uppstod när Patrik Sohlberg lämnade återbud.