SM-finalen i isracing återvänder till Uppsala. Funbo MS arrangerar den svenska finalen 2014 med troligt datum den 22 mars. 

VM-serien försvinner från Studenternas IP, men den svenska finalen återkommer.
– I Funbo MS har vi en värdig och fullfjädrad arrangör av SM-finalen i isracing. Efter decennier som arrangör av SM och internationella mästerskap, och nu senast under två års VM-finaler med oerhört positiva internationella uttalanden om evenemangen, har klubben visat att isracing-SM hör hemma på Studenternas IP. SM-finalerna i Uppsala har under alla år dragit stora publikskaror. Vi har därför beslutat att tilldela Funbo MS den individuella SM-finalen i isracing 2014, säger Tony Olsson, VD på SSI Svensk Speedway & Isracing AB.
Funbo med talespersonen Lars S Björndahl i spetsen har återhämtat sig något efter senaste vinterns VM-ansträngning, som var en stor publikmässig besvikelse för klubben.
– Självklart är vi efter kraftansträngningen med VM:et under förra hösten och senaste vintern/vårvintern oerhört trötta. Att överhuvudtaget arrangera mästerskapstävlingar i isracing har därefter och fram tills nyligen känts som något helt oöverstigligt. Men då vi hitintills fått ett otal positiva påstötningar från aktiva i och intresserade av sporten – från förare, ledare, publik, journalister, etc – om att de allvarligt önskar att vi åter ska arrangera SM på Studenternas IP, har styrelsen beslutat att anmäla klubbens intresse för SM-finalen, säger Lars S Björndahl, talesperson för Funbo MS.
Något spikat datum för SM-finalen i Uppsala nästa år finns inte ännu, då den internationella tävlingskalendern ännu inte är satt, men det lutar åt den 22 mars.
Senast Uppsala arrangerade SM-finalen i isracing var 2010. 2011 var Västerås värd. 2012 tog Eskilstuna över arrangemanget från Målilla, som tvingades ställa in sin tävling, och 2013 var Eskilstuna åter värd för finalen.