Storebror Henderson gör comeback på isracingovalerna nästa säsong. Och det är ingen mjukstart som gäller – utan det är full satsning mot en comeback i VM-serien.
– Jag vill tillbaka till den stora scenen, säger Robert Henderson till Race Magazine.

Årets isracingsäsong har nyligen avslutats, men redan nu kan vi avslöja att kommande vinter kommer innehålla ytterligare en svensk färgklick i sportens toppskikt. Robert Henderson gör en ordentlig och seriös satsning mot att återta en plats bland VM-förarna, efter tre säsongers uppehåll.
– Jag sa redan när jag slutade att jag ville tillbaka till sporten någon dag, och nu känner jag mig redo, säger Robert Henderson som körde VM-serien både 2012 och 2013.
Han säger att han fått mycket inspiration av de yngre svenska förarna som kommit fram de senaste åren. En av dem är yngre brodern Daniel Henderson, som nyligen avslutat sin första ordinarie VM-säsong.
– Jag var uppe på VM-kvalen i Östersund och Strömsund och kände att jag vill vara med igen och fightas bland de bästa. Att vi är så många svenskar som är med och konkurrerar sporrar mig, säger Robert Henderson, King Kong kallad.
När han lade av 2013 hade han ingen inspiration till en ordentlig satsning, med allt vad det innebär i förberedelser, jobb i verkstaden, kost och fysträning.
– Jag kommer att satsa hårt på komma i riktigt bra fysisk form. Jag kommer att träna försäsong med mitt innebandylag, gå på diet och jobba tillsammans med en personlig tränare under hösten, säger Robert Henderson.
Att potentialen finns har han visat flera gånger. Förutom sina år i VM-serien var han tvåa i SM-finalen i Eskilstuna 2013 och med i det svenska bronslaget i Lag-VM samma säsong. Senast han visade upp sig i Sverigetoppen var i SM-finalen 2015, när han gjorde en tillfällig comeback, och slutade fyra!
I vinter vill han utmana den nya generationen, och inte minst bli bäst i familjen där lillebror Daniel varit etta i tre säsonger.