Isracingikonen Per-Olof ”Posa” Serenius kommer sannolikt inte att köra fler tävlingar den här vintern. Han har bland annat tackat nej till SM-finalen i Eskilstuna. Däremot är det inte helt klart att karriären är över.

Seriepremiären i Strömsund den 2 januari, var troligtvis det enda och sista vi såg av Posa Serenius den här vintern.
– Nej, det blir nog inget mer i år. Det ska vara om det kniper i någon seriematch för Gävle i så fall, säger ”Posa” till Race.
Det internationella racet i Hallstavik, den individuella SM-finalen i Eskilstuna samt de kommande seriematcherna är några av tävlingarna som den två-faldige världsmästaren tackat nej till att köra.
Orsakerna är flera. Bland annat kommer han nu att följa med och stötta Ove Ledström när han tar sig an sin första GP-säsong under februari och mars månad, med långa resor till Ryssland och Europa.
– Sedan har jag ledsnat lite också. Jag saknar förtroende för Svemo. Inför SM-finalen 2014 var förarna eniga om att köra om platserna till kommande vinters nomineringar. Men ingen brydde sig. Grejen är ju att vi behöver fler isracingtävlingar i Sverige. Vi har bara kört två serietävlingar så här långt, medans exempelvis ryssarna kört betydligt fler. Ska vi bli bättre så behövs fler tävlingar, säger ”Posa” Serenius, som sedan flera år har en infekterad relation till förbundsledningen efter att han blev petad från landslaget inför vintern 2013.
Däremot bekräftar han inte att hans sagolika karriär är över! Här har han lite planer.
– Vi får se, jag har funderat lite på en avskedstävling, säger den 22-faldige svenske mästaren, som fyller 68 år i mars.