Grand Prix-seriens race koordinator Jouni Seppänen avslöjar för Race om planerna på ett nordsikt Grand Prix i isracing.
– Målet är ett tre-årigt avtal där Sverige, Finland och Norge har varsin tävling, säger Jouni Seppänen.

Jouni Seppänen har stora planer för att utveckla isracing, både i Norden och övriga Europa. Han vill bland annat få bort nomineringar till VM-serien och har stora planer för Strömsund som en tänkbar framtida värd för VM-kval och GP Challenge.
– Strömsund gjorde mycket bra ifrån sig som värd för VM-kvalet, på så kort varsel var det imponerande. I samband med den svenska finalen kommer jag att träffa representanter från både Strömsund och Svemo för att diskutera framtiden, säger Jouni Seppänen, som också meddelar att två finska klubbar också är intresserade av att arrangera VM-kval och Challenge.
Men en större långsiktig nyhet är planerna på ett nordiskt Grand Prix i isracing. Tidigare har bland annat Uppsala varit GP-arrangör 2012 och 2013.
– Vi diskuterade det här på det nordiska förbundsmötet i höstas, och det finska förbundet har gett grönt ljus för en satsning, men så mycket mer vet vi inte nu. Förhoppningen är att vi ska kunna komma igång med detta inom något år, säger Jouni Seppänen.
* Läs hela intervjun med Jouni Seppänen, och hans planer i nya numret av Race Magazine, som nu nått prenumeranterna och som kommer ut i handeln kommande vecka.