Jämtlänningen Per-Anders Lindström kör isracing för regerande svenska mästarna Hammarby Speedway den kommande säsongen!
– Det är en supervärvning, i särklass den största värvningen i svensk isracing i år. P-A Lindström tillhör den absoluta toppen i svensk isracing, säger en mycket nöjd Tommy Cederlund, ordförande i Hammarby Speedway.

P-A Lindström
Per-Anders Lindström drar söderut i elitserien. Han är klar för mästarlaget Hammarby Isracing i vinter. Foto: PER GUSTAFSSON

Per-Anders Lindström är född 1975 och bor på Frösön, Östersund. Han har kört isracing sedan 2004. Innan det körde han enduro. De två senaste säsongerna har han kört isracing för Strömsund som ligger tio mil norr om Östersund. Innan det körde han för Jämtarna från Östersund. P-A har trots den relativt korta isracingkarriären många bra placeringar på sin meritlista, han har ett SM-silver (2011), tre SM-brons och blev i vintras nordisk mästare i Målilla.
Norrlänningen var mycket nära att bli svensk mästare i Västerås i slutet av förra säsongen. Hammarbyförvärvet dominerade i grundomgången och han ledde också finalheatet, men kraschade i en incident med Stefan Svensson. Stefan blev utesluten och guldkonkurrenten fick mörbultad vara med i omstarten.
Men efter fallet var han inte riktigt i normala gängor och orkade inte att ta sig förbi Posa Serenius som hade tagit starten i omstarten. 36-årngen fick nöja sig med ett SM-silver.
P-A tycker att det är roligt att komma till en klubb som Hammarby som verkligen satsar på isracing.
– Ja, det tycker jag känns jätteroligt, det har höjt min motivation i år. Hammarby satsar mer än de andra klubbarna och det tycker jag är jätteroligt. Det känns också mera som att köra i ett lag när alla i laget har enhetliga förarställ, säger han.
Jämtlänningen tycker att det är synd att de andra klubbarna inte satsar mer på marknadsföring av sporten, de egna lagen och förarna. Då tror han att isracing hade haft högre status än den har idag för det är en riktigt underhållande sport.
– Jag tycker att det är mer underhållande att titta på isracing än att titta på speedway många gånger, det går fortare och det är mycket mera omkörningar i isracing. I speedway handlar det mest om att ta starten, anser han.
Målet för P-A i vinter är att göra en så bra säsong som möjligt och försöka att hålla sig skadefri vilket han har haft problem med tidigare då han har haft problem med knäna.
– Målet är att försvara SM-guldet med Hammarby, komma på pallen i individuella SM, köra lag-VM och kvala in till VM, men framför allt att göra en bra säsong som helhet och hålla mig skadefri, säger P-A själv om vinterns satsning.
Lagom till den nya säsongen håller Bajenförstärkningen tillsammans med sitt team på att bygga ihop en ny isracingcykel. Teamet består av teamchefen och motortrimmaren Michael Larsson från Gävle och mekanikerna U-P Lindström och Robert Jonsson, båda från Östersund med omnejd (U-P är storebror till P-A).
Den nya cykeln har en Klatovskybyggd ram vilket P-A inte har använt förut. Bröderna Antonin och Jan Klatovsky har även byggt Robert Hendersons och Fredrik Johanssons isracingcyklar. Om rambytet kommer att orsaka omställningsproblem säger P-A:
– Nej, det ska det inte göra. Det är inga konstigheter, så det kommer att gå bra!