Onsdagens blåst och regn innebär att Örnsköldsvik inte kan köra helgens planerade isracingtävlingar.
Isen som fanns på Nya Kallehov försvann i en väldig hast.
Det kan dock bli SM-kval på söndag i alla fall. Östersund har tillfrågats om de kan ta över med kort varsel. Ett svar är utlovat under torsdagen.

ÖMK Rundbana i Örnsköldsvik hade ända tills igår goda förhoppningar om att arrangera säsongens första elitserieomgång på lördag och det planerade SM-kvalet på söndag. Men utsikterna vände radikalt idag. Hårda byiga vindar med inslag av regn svepte fram under dagen på Nya Kallehov. Naturisbanan fick mycket stryk. När klubbledningen träffades ikväll fanns det bara ett alternativ – att ställa in båda tävlingarna.
– Ja, det går inte att köra. Vi har fått varmgrader och är utan is. När vi mätte häromdagen hade vi en tjocklek på 70 millimeter, men idag har isen krympt ihop rejält. Det har varit varmt och regnat och då försvinner det fort, bekräftar ÖMK Rundbanas ordförande Nils-Erik Lindström med besvikelse i rösten.
Elitserieomgången skjuts helt sonika upp till ett senare datum.
SM-kvalet ska dock försöka räddas till varje pris. När Örnsköldsvik förstod det omöjliga i att genomföra sitt tilltänkta tvådagarsarrangemang vände man sig till Jämtlands MK i Östersund. Den jämtländska huvudkommunen har som bekant en uppspolad landbana att erbjuda. Sveriges VM-kvalförare tränade på Östersunds motorstadion i förra veckan och ska stråla samman på nytt i morgon och på fredag.
– Vi har frågat om Östersund kan tänka sig att ta över söndagens SM-kval. Det tas beslut i morgon förmiddag, berättar Nils-Erik och hoppas av hela sitt hjärta på ett positivt besked:
– Det är viktigt att SM-kvalet körs. Vi har många nya duktiga förare på gång. Dessa måste få en rättvis chans. Det vore absolut inte bra om man skulle tvingas att seeda fram ett helt finalfält.
”Nicke”, som även sitter i issektionen, hyser däremot ingen panik angående det milda vinterläget i övrigt. Det har fortfarande inte körts någon inhemsk isracingtävling den här säsongen, trots att vi kommit ett stycke in i januari, men väderleksrapporterna skvallrar om en vändning.
– Jag tror att vi har is om någon vecka igen. Det ska bli kallare nu. Den kommande prognosen talar om 12-13 minusgrader under ett par dagar i sträck. I så fall kan vi bygga upp is på nytt redan den här veckan, säger han.