Välordnat men slätstruket. Ungefär så var intrycket av Vargarnas öppna isracingtävling Falco Memorial på Kråkvilan i Norrköping. Största behållningen var en 16-åring. Jimmy Olsen körde så bra att han faktiskt gav Posa Serenius en tuff match.

Mustigast i Norrköping var gulaschen som serverades i Vargarnas klubbstuga. Själva tävlingen var däremot en tunn soppa. Det var endast i några enstaka heat det brände till på den 285 meter korta banan. Intensiteten från Gävle kvällen innan var helt försvunnen. Men visst. Franz Zorn imponerade förstås. Österrikaren visade klass i sin första tävling för vintern. Fem raka trepoängare i grundtävlingen och en lika bekväm vinst i A-finalen underströk det rättvisa i hans seger. Tvåa slutade Antonin Klatovsky, trea blev Stefan Svensson och fjärdeplatsen gick till Robert Henderson sedan han drabbats av stopp i finalen. Fast alla de där herrarna har setts bättre andra gånger.

Den som överträffade sig själv var 16-årige Jimmy Olsen från Strömsund. Den talangfulle jämtlänningen, som slutade tolva (4 poäng), var nära att knipa såväl Posa Serenius som Fredrik ”Figge” Olssons skalper. Han höll Posa bakom sig i tre varv.

– Jag trodde han skulle komma hela tiden, förklarade Jimmy som säkert hade världens puls när legendaren låg i bakhjulet.

– Jag fokuserade på att hålla innern. Det var där jag förstod att han skulle försöka köra om. Och det gjorde han också. Men på rakan.
Jimmy log lite snett, förbannade osäkerheten som gjorde att regerande SM-tvåan Figge Olsson smet om i utgången på sista kurvan, men hade annars anledning att vara glad med lördagen.

– Det är stor skillnad på min åkning jämfört med förra året.
– Framför allt har jag fått upp farten. Vilket jag kan tacka Franz Zorn för. Han har hjälpt mig massvis medan han legat och tränat i Strömsund. Han har fixat cykeln, ställt in dämparen och berättat hur jag ska köra.

– Idag sa han till mig att hålla innern, jag skulle max gå ut två meter, konstaterade den rosaskrudade ynglingen.
Nu fick tonåringen se sig slagen i två heta närkamper, men för självförtroendets del var dusterna i Norrköping en rejäl vinst.

Per Gustafsson