Tidigare i dag tvingades Daniel Henderson tacka nej till GP-tävlingen i Almaty. Istället gick frågan vidare till Niclas Kallin Svensson, som på onsdag reser till Kazahkstan för att göra pappa Stefan Svensson sällskap i GP-cirkusen.

Det skulle kostat Daniel Henderson cirka 35 000 kronor att flyga med cykel och material till Almaty för att köra helgens GP-tävlingar.
”Det är det inte värt. Fanns ett alternativ att hyra en cykel av Klatovsky, men det känns inte som att åka på rätt förutsättningar då. Jag laddar vidare för EM och Lag-VM istället. Önskar Niclas Svensson lycka till om han kommer iväg istället”.
Så skriver Daniel Henderson på sociala medier om beslutet att inte åka till Kazakhstan.
För Niclas Kallin Svensson var logistiken enklare, då pappa Stefan redan är på plats i öst och Niclas kan genomföra helgens tävlingar på en av hans cyklar.
– Det känns bra. Det blir jäkligt stressigt nu, och det känns sådär att köra på andras hojar, men man kommer fort in i det, kommenterar Niclas Kallin Svensson, som därmed står inför den historiska stunden att köra i samma GP-tävling som sin pappa.
Isracingoraklet Tord Lundgren informerar också att det är andra gången en ”far-och-son-konstellation” från Örnsköldsvik tävlar i VM samtidigt. 1981 gjorde Karl-Ivar och Sture Wattman samma bedrift.