Den tidigare lagledaren i Rospiggarna och Västervik, Mikael Messing, blir ny förbundskapten i isracing. Han efterträder därmed avgående Ola Westlund på posten.

52-årige Mikael Messing har inte varit aktiv ledare sedan hösten 2012, men har en gedigen bakgrund som lagledare i 12 år för Rospiggarna (1994-99, 2004-2009) samt tre år i Västervik mellan 2010-2012.
– Jag ser fram emot det här. Det är en stor utmaning, och det gillar jag. Vi har flera unga duktiga förare på väg upp och som ung förare behöver man ibland lite vägledning, och jag hoppas kunna bidra med det, säger Mikael Messing i ett pressmeddelande.
Han har även en bakgrund i isracing, där han tillhörde Sverigeeliten under sina tre aktiva säsonger 1985-87 och bland annat bärgade ett SM-guld i lag med SMK Gävle.
Mikael Messing inleder sitt uppdrag till hösten och hoppas på en lång och framgångsrik resa tillsammans med den nya generationen isracingförare.
– Vi har kommit överens om att börja med en säsong. Men förhoppningsvis kommer det bli fler. Min målsättning med det här är att vi ska ta ett svenskt VM-guld igen, och då tänker jag i första hand i lag, säger Mikael Messing.
Svemo:s ansvarige för track racing, Tony Olsson, är mycket nöjd med att Mikael Messing valt att tacka ja till uppdraget.
– En lösning som vi är väldigt nöjda med. Han står för ett rakt ledarskap och är inte rädd att ta beslut och stå för dem, säger Tony Olsson.